IniciACMHistòria › 2015

2015

El Fòrum Comarcal de l'ACM publica el llibre '25 anys dels Consells comarcals i del Conselh Generau d'Aran', repassant la feina feta i reivindicant-la com a òrgans de cohesió territorial.

Mentrestant, el món local té el repte d'adaptar-se i aplicar la Llei de transparència. Per això, les entitats municipalistes signen un conveni amb el Govern de la Generalitat per fomentar el seu desplegament i dotar els 948 municipis catalans d'eines per estructurar portals a l'abast de la ciutadania.

De la mà de l'Associació de Municipis per la Independència, l'ACM inicia una campanya per potenciar la sobirania fiscal. 'Construïm estat. Paguem a Catalunya' pretén que els ajuntaments, consells comarcals i diputacions ingressin els impostos que paguen a l'Agència Tributària de Catalunya.

Lleida acull el 15 d'octubre la 17a Assemblea de l'ACM que serveix per reelegir Miquel Buch com a president de l'entitat que es posiciona durant l'any a favor de l'acollida de refugiats sirians i dóna suport als imputats per la consulta del 9N (Artur Mas, Irene Rigau, Joana Ortega i Francesc Homs).

El 19 de novembre es fa una assemblea del Fòrum de Joves Electes que suposa un relleu a la presidència. David Font deixa el càrrec després de quatre anys i el substitueix Ferrran Estruch, alcalde de Cardona. Mentrestant, el Fòrum Comarcal reunit en assemblea decideix que Jordi Xargay, continuï presidint l'òrgan de representació comarcal.

Els equips de multifunció i d'impressores, el paper d'oficina i la maquinària tècnica s'incorporen a la Central de Compres del món local perquè els ens locals puguin adquirir-ne. El número d'ens locals que compren o adquireixen productes o serveis sobrepassa els 800.