IniciACM › Salutació

Salutació

"Més d’un miler d’associats que ens donen la força per ser la veu del món local català". 

Benvinguts i benvingudes a l’Associació Catalana de Municipis i Comarques.

La nostra entitat, nascuda ara fa justament  35 anys, té el privilegi d’haver-se consolidat com el referent del municipalisme català. Això, s’ha aconseguit amb l’esforç i la implicació de totes les persones que hem posat el nostre gra de sorra per aconseguir que aquest projecte pugui comptar en l’actualitat amb més de 1000 ens locals associats.

Més d’un miler d’associats que ens donen la força per ser la veu del món local català. Veu que s’alça per defensar els seus interessos i per posar en valor la important tasca del món local a l’hora d’oferir els serveis que la ciutadania requereix.

I tot això,  tenint també una visió més àmplia, i assumint la responsabilitat i el paper clau que li toca al món local en la definició del nostre país. Hereus, i fidels defensors de la tasca que va encapçalar Enric Prat de la Riba al capdavant de la Mancomunitat, defensem i treballem per una Catalunya amb igualtat d’oportunitats i de serveis a tot el territori, acabant la frase del mateix Prat de la Riba “que no hi hagi un sol ajuntament de Catalunya que deixi de tenir...” per als seus veïns i veïnes el mateixos serveis i les mateixes oportunitats.

Amb aquestes fermes conviccions, continuarem treballant de la mà de les institucions per oferir a les persones la millor administració local.

Resto a la vostra disposició.

Miquel Buch
President ACM

 

"La raó de ser de la nostra entitat  és donar les eines i serveis per facilitar la tasca diària a les institucions locals catalanes, gràcies a un ampli catàleg de serveis"

A l’Associació Catalana de Municipis i Comarques estem als servei del món local, al servei dels electes i professionals que gestionen el dia a dia dels ajuntaments, consells comarcals o diputacions del nostre país.

La raó de ser de la nostra entitat  és donar les eines i serveis per facilitar la tasca diària a les institucions locals catalanes, gràcies a un ampli catàleg de serveis.

Formació, assessorament jurídic, assessorament en l’àmbit de la comunicació estan al servei del municipalisme del nostre país. Com també la Central de Compres del Món Local, un espai de compra de productes i serveis en les millors condicions per a les entitats locals.

Però tots aquests serveis no tindrien sentit si no poguéssim arribar a tots i cadascun dels municipis catalans. Tant important és el nostre catàleg de servei com les persones a les que arribem. En forma de dades, estem parlant d’unes 250 accions formatives l’any per formar més de 7000 electes i professionals. De més de 1000 consultes jurídiques anuals, o de la participació en més de 1300 reunions sectorials. A més, prop de 900 ens locals adquireixen productes i serveis a través de la Central de Compres del Món Local de l’ACM.

El nostre compromís és continuar treballant per consolidar i ampliar la nostra tasca, sempre pensant en respondre les necessitats de l’administració local catalana, i ajudant-la per poder oferir la millor atencióa la ciutadania, des d'una entitat amb vocació de servei i suport.

Marc Pifarré
Secretari general