IniciActualitat › La 3a Escola d'estiu de Governs Locals ...

La 3a Escola d'estiu de Governs Locals aporta eines als electes per millorar la seva gestió

14 juliol de 2017

La seu del Consell Comarcal d'Osona ha acollit aquest divendres la primera jornada de la 3a edició de l'Escola d'estiu de Governs Locals de l 'ACM. La proposta formativa, estructurada en dos dies (també dissabte al matí), pretén donar eines i formació a electes locals per millorar la gestió diària en els seus respectius ens locals.

A la inauguració el secretari general de l'ACM, Marc Pifarré, ha destacat que l'Escola ja és una oferta formativa consolidada i que permet "crear xarxa i compartir el dia a dia de diferents servidors públics". També ha explicat que la formació per a electes és molt important. "Són servidors públics que dediquen el seu temps al seu municipi, però que no són especialistes o desconeixen l'administració quan arriben. L'Escola pretén ajudar a la seva gestió del dia a dia".

El president del Consell Comarcal d'Osona, Joan Roca, ha afirmat que "la formació és bàsica per donar un bon servei als ciutadans". També hi ha intervingut l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, que ha posat de relleu el compromís dels electes i treballadors públics locals. "L'Escola és una oportunitat d'aprendre i enriquir molt la feina que fem", va dir.

2 dies de formació per a electes

La 3a edició de l'Escola d'estiu de Governs Locals porta per títol "Nous temps, nous reptes: Compromís cívic i lideratge social dels governs locals". Divendres en sessions de matí i tarda es parlava de bon govern i interacció amb la ciutadania. El catedràtic de ciència política i de l'administració de la UPF, Carles Ramió, ha destacat que l'administració pública durant molt temps es va ser un sistema clientelar. I va posar com a exemple, com des d'un ajuntament es viu quan hi ha canvi de govern: "Durant un mandat fem una obra de govern i a la nit electoral ho desteixim tot i comencem de zero. Aquí continuament estem començant de zero". També ha posat de relleu que la defensa del bé d'interès general l'ha de fer l'administració pública.

L'alcalde de Sallent i president de la Comissió de Benestar Social de l'ACM, David Saldoni, ha intervingut per parlar de situacions d'emergència social i com fer-hi front des del punt de vista dels governs locals.

A la tarda els participants poden escollir entre dos tallers. Un centrat en lideratge i motivació d'equips en els processos de canvi, i el segon en oratòria i comunicació. Mentre que dissabte fins a la migdia es centrarà a parlar dels governs locals com a actors rellevants d’iniciatives de caràcter social.