IniciActualitat › L’ACM analitza l’afectació dels Pressup...

L’ACM analitza l’afectació dels Pressupostos de l’Estat en matèria de personal

11 abril de 2017

L’Associació Catalana de Municipis i Comarques ha realitzat la primera de les dues jornades que ha organitzat per tractar la gestió del personal al servei de les entitats locals. Més d’una cinquantena de persones han participat a la jornada que tenia per objectiu conèixer les novetats normatives que afecten l’àmbit de la gestió del personal al servei dels ens locals. S’ha analitzat l’entorn jurídic de les diverses administracions locals en l’àmbit de la gestió del personal posterior a la crisi.

Ja són cinc les edicions organitzades del Diploma de Postgrau en gestió de personal. Ara, l’ACM ha organitzat un seminari per ampliar i reciclar coneixements. “Amb aquestes jornades volem oferir eines per ajudar als tècnics i electes locals en la feina que fan en el dia a dia. Buscar la millor manera de gestionar les persones és clau per a l’èxit de l’activitat dels ens locals” ha explicat el president de l’ACM, Miquel Buch.

La jornada ha comptat amb la ponència del Dr. Manuel Férez Fernández, professor titular de dret administratiu, ESADE-URL, qui ha recordat que ara que sortim de la crisi s’han de dur a terme una sèrie d’accions en la gestió del personal de les administracions locals per no cometre els mateixos erros. També ha apuntat quins haurien de ser els reptes de futur que passen per disminuir la temporalitat dels llocs de treball fins al 8% i acceptar els canvis normatius que donin resposta als problemes plantejats

Per la seva banda, Àlex Grau i Orts, director de l’Àrea de Recursos Humans i Polítiques Actives d’Ocupació, Diputació de Tarragona i professor associat de dret administratiu, URV ha analitzat les premisses més importants de la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat. “Hi ha un abans i un després del què hem viscut aquests darrers 4 anys. Cal sensibilitzar a les diferents administracions perquè hauran de gestionar un nou model” ha conclòs.