IniciActualitat › L’ACM donarà suport a totes les iniciativ...

L’ACM donarà suport a totes les iniciatives democràtiques que hi hagi des d’ara i fins a l’1 d’octubre

19 setembre de 2017

El Comitè Executiu de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) s’ha reunit aquest dimarts al migdia a Les Franqueses del Vallès, just després que el president de l’ACM i alcalde de Premià de Mar hagi rebut la citació per anar a declarar el proper dimarts dia 26 de setembre a les 10 del matí als jutjats de Mataró. La trobada formava part de l’agenda ordinària de l’entitat municipalista que acostuma a fer territori en les seves reunions de treball.

El president de l’ACM, com a alcalde de Premià de Mar, ha rebut aquest dimarts la citació de la Fiscalia per declarar el proper 26 de setembre per un presumpte delicte de desobediència per haver signat el decret polític de suport al Referèndum. Per Buch “pretenen fer por i intimidar” i assegura que “la majoria d’ajuntaments van signar el decret abans que la Llei del Referèndum estigués suspesa i, per tant, tota la feina de fer citacions de la fiscalia se l’haurien pogut estalviar. Algú haurà d’explicar perquè s’ha fet malversació de fons públics per una cosa que és legal”.

La reunió del Comitè Executiu, amb més d’una trentena d’alcaldes i alcaldesses de Catalunya, ha servit per valorar l’actualitat en clau de Referèndum. El president de l’ACM, Miquel Buch, ha destacat que l’ACM “farà costat als ajuntaments que hem cedit espais i respectarà els que no han volgut cedir-los” i, al mateix temps, “dona suport a totes les iniciatives democràtiques que hi hagi des d’ara i fins a l’1 d’octubre”.

Per la seva banda, l’alcalde de les Franqueses del Vallès, Francesc Colomé, ha agraït a l’ACM que “en un moment tant excepcional com el que estem vivint s’hagi dut a terme la reunió”.