IniciActualitat › L'ACM entre el centenar d'entitats...

L'ACM entre el centenar d'entitats que han signat el Pacte per a la Reforma Horària

17 juliol de 2017

110 entitats i el Govern català han signat aquest dilluns el Pacte per a la Reforma Horària, un acord per impulsar d’ara al 2025, mesures que afavoriran la racionalització dels horaris dels ciutadans per instaurar hàbits més saludables i tenir més facilitats per conciliar la vida laboral i familiar, entre altres. El membre del Comitè Executiu de l'ACM i alcalde de Les Franqueses del Vallès, Francesc Colomé, ha estat el representant de l'entitat municipalista catalana que ha signat l'acord.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha defensat que en el moment actual, cal ser ‘’sobirans’’ amb el temps i aprofitar l’‘’oportunitat’’ per administrar-lo d’una nova manera. El Pacte ha trobat l’acord d’institucions, patronals, sindicats i altres entitats, però no ha estat signat pels grups de l’oposició que creuen que els objectius estan ‘’lluny de les expectatives ciutadanes’’.

El conseller de la Presidència, Jordi Turull, ha qualificat el Pacte per a la Reforma Horària com “la brúixola que ha de guiar les nostres polítiques públiques com a Govern per aconseguir fer realitat la nova cultura del temps”. Segons Turull, “amb la reforma horària, hi guanyem tots” en equitat entre dones i homes; salut perquè suposa uns horaris més saludables ja que recupera les dues hores de desfasament respecte de la resta del món; i en benestar, afavorint la nostra competitivitat i productivitat.

El Pacte per a la Reforma Horària és el resultat de tres anys i mig de treballs d’experts i de l’acord de tots els agents implicats de diferents àmbits com el comerç, l’Administració, el treball, la sanitat ,la cultura o l’educació.

La carta de compromisos cap a l’objectiu 2025, que s’inclou en el Pacte per a la Reforma Horària, contempla, entre d’altres, el següents propòsits: recuperar les dues hores de desfasament horari en relació a la resta del món; impulsar una nova cultura del temps a les organitzacions a favor de models més eficients i més flexibles per atendre les noves necessitats socials, i consolidar el factor temps com a nova mesura de llibertat, equitat i benestar.

Text del Pacte per a la Reforma Horària