IniciActualitat › L’ACM manté una trobada amb el Govern bas...

L’ACM manté una trobada amb el Govern basc per conèixer de prop la gestió de les polítiques socials

13 juny de 2018

Una delegació de l’ACM, encapçalada pel seu president, David Saldoni, és aquests dies al País Basc per conèixer de primera mà experiències i estratègies en la gestió de polítiques socials. Aquest dimecres els representants del món local català s’han reunit amb representants del Govern basc per parlar de la renda garantida d’ingressos, que inclou la prestació del sistema de teleassistència, i com col·laborar amb el tercer sector.

En aquest sentit, l’ACM estava molt interessada en conèixer quin és el servei públic de teleassistència, que depèn del Departamento de Empleo y Políticas Sociales del Govern basc. La trobada s’ha fet amb el viceconsejero del Govern basc, Marcos Muro, amb la director de Empleo e Inclusión, Amaia Arteaga, el director de Juventud, Ander Añibarro, i el director de Formación para el empleo y garantia de ingressos, Juan Ibarretxe. També s’aprofitarà per conèixer el sistema de concertació público-social per prestar serveis públics, que es fa a través de l’associació Sareen Sarea. Aquesta associació engloba les entitats del Tercer Sector Social d’Euskadi des de 2014 per sumar esforços, millorar la capacitat i eficàcia i atendre a les persones amb major vulnerabilitat.

Segons el president de l’ACM, David Saldoni, la visita “és molt profitosa per conèixer i compartir experiències i, sobretot, intercanviar coneixements amb els responsables que presten polítiques socials a nivell local per millorar la integració social i sanitària o l’autonomia de les persones”. Saldoni afegeix que “cal implantar noves pràctiques, introduir eines tecnològiques i treballar de forma més coordinada entre serveis i agents per reduir la desigualtat social que s’ha produït en els darrers anys”.

La delegació de l’ACM va visitar dimarts la seu de l’associació municipalista del País Basc, Eudel. El president David Saldoni va poder conversar amb el cap d’Organització, Roberto Cañón, i la responsable d’Acció Social, Dorleta Goiburu. Amb la màxima autoritat local basca es va parlar de la gestió de serveis socials municipals i de l’experiència d’atenció sociosanitària implantada a Euskadi des del 2017.

També va assistir a la Conferència d'Igualtat, Diversitat i Inclusió, organitzada pel Conseljo de Municipios y Regiones de Europa (CMRE) amb la voluntat de debatre com els municipis i les administracions poden avançar cap a societats més diverses, igualitàries i inclusives.

Juntament amb el president i secretari general de l’ACM, també formen part de la delegació l’alcalde de Juneda i president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas, l’alcalde d’El Papiol, Jordi Bou, i l’alcalde de Palol de Revardit i president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, Jordi Xargay.