IniciActualitat › L'ACM participa a la Taula d'acci...

L'ACM participa a la Taula d'acció davant la situació dels menors estrangers sense referents familiars (MENAS)

14 juny de 2018

Una representació de l'ACM va participar aquest dimecres a la reunió de la Taula d'acció per coordinar accions per atendre els joves estrangers sense referents familiars (MENA). La reunió va comptar amb representants de la Generalitat, de l’Ajuntament de Barcelona, de les entitats municipalistes i del tercer sector. El nou conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, va presidir la reunió, on també hi va participar la consellera de Salut, Alba Vergés.

La trobada va servir per coordinar les administracions amb l'objectiu de donar una resposta integral al repte. Es va posar de relleu la necessitat de treballar conjuntament i amb unitat d’acció per coordinar una resposta i mobilitzar els recursos necessaris per fer front a l’arribada massiva de persones immigrants al nostre país. En aquest sentit, conseller va posar en relleu que “necessitem una estratègia d’unitat entre administracions i entitats per afrontar la crisi migratòria que estem vivint i la complicitat i comprensió de la ciutadania, tornem a fer créixer la onada de solidaritat que hi ha al nostre país”.
 
En la Taula es va acordar convocar una reunió conjunta entre el Comitè per a l’acollida de les persones refugiades i la Taula de joves sense referents familiars. També es va apostar per la creació d’un grup tècnic de seguiment que ha d’elaborar un pla de contingència.
 
Durant la reunió també es va posar en relleu la manca de recursos que es reben per part de l’Estat espanyol i es va acordar exigir al nou govern de l’Estat que recuperi el fons per a polítiques d’immigració que l’any 2004 va acordar l’Estat i que el govern del Partit Popular va eliminar l’any 2011. Alhora, també van reclamat que s’utilitzin els mecanismes que permet la llei d’estrangeria davant situacions d’emergència humanitària per a regularitzar persones i garantir els seus drets com a ciutadans.

L'ACM va exposar que cal millorar el protocol d'actuació entre municipi, entitat acollidora i conselleria perquè els menors no acompanyats es puguin integrar millor al món laboral. I que l'entitat municipalista està al costat del Govern català per qualsevol actuació.