IniciActualitat › L'ACM reitera el suport als presos i pr...

L'ACM reitera el suport als presos i preses polítics en l'acte institucional de la Generalitat

30 gener de 2019

L’Associació Catalana de Municipis i Comarques ha participat aquest migdia a l’acte de suport institucional a les preses i presos polítics i a les seves famílies, abans del seu trasllat a Madrid, per l’inici del judici de l’1-O. A l’acte, presidit pel President d ela Generalitat, Quim Torra al Palau de la Generalitat, hi ha assistit el president de l’ACM, David Saldoni, així com una representació d’alcaldes i alcaldesses del Comitè Executiu de l'entitat municipalista.

L’ACM ha manifestat en més d’una ocasió que cal un judici just i el respecte als drets fonamentals. Precisament, fa dues setmanes es va fer arribar a tots els alcaldes i alcaldesses un manifest de suport al comunicat dels expresidents de la Generalitat i del Parlament de Catalunya, on es demanava l’alliberament dels presos i preses polítics per tal que poguessin afrontar el judici amb totes les garanties. Petició que han secundat centenars d'alcaldes i alcaldesses catalans. El Tribunal Suprem, però, va rebutjar aquest dilluns deixar en llibertat preventiva durant el judici els nou processats per l’1-O.

Segons el president de l’ACM, David Saldoni, ha lamentat la pena de presó preventiva i ha criticat que “el Tribunal Suprem no només no escolta el clam dels expresidents catalans ni dels alcaldes i alcaldesses, sinó que fa servir arguments polítics per rebutjar aquesta petició". Saldoni ha reiterat el suport als presos i preses polítics i ha recordat que "les urnes és un exercici de democràcia i no un delicte”.

Localització