IniciActualitat › L’ACM visita Bolonya per conèixer noves e...

L’ACM visita Bolonya per conèixer noves experiències municipals

14 juny de 2017

Una delegació d’alcaldes i representants municipals catalans ha viatjat aquesta setmana a Bolonya (Itàlia) en un viatge d’estudi organitzat per l’Associació Catalana de Muncipis (ACM), l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Ciutat Metropolitana de Bolonya, amb l’objectiu d’analitzar la transformació urbanística que està fent la ciutat italiana.
 
La delegació, encapçalada pel secretari general de l’ACM, Marc Pifarré, vol estudiar i observar quins serveis ofereix la ciutat metropolitana de Bolonya. Conèixer la mancomunicació de serveis, la integració dels petits municipis salvaguardant la seva pròpia identitat i com la ciutat està integrant serveis, polítiques i competències són alguns dels objectius d’estudi del viatge.
 
Durant els dos dies d'estada, la delegació municipalista catalana es reunirà amb l’alcalde de Bolonya, l’Il.lm. Sr. Virginio Merola, l’alcalde de la comuna de Casalecchio di Reno, l’Il.lm. Sr. Massimo Bosso, amb diferents dirigents de la Ciutat Metropolitana i, finalment, amb la consellera de Pressupost, Reorganització institucional, Recursos humans i Igualtat d'oportunitats del govern de la regió d’Emilia-Romagna, Sra. Emma Petitti.També dedicaran gran part del programa a fer trobades amb acadèmics experts per contrastar els diferents punts de vista al voltant de la reorganització territorial de la Ciutat Metropolitana de Bolonya.
 
La delegació catalana ja s’ha reunit també amb el delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya, Luca Bellizzi, i el sots-director de l’oficina d’ACCIO a Milà, Walter Greco.

Segons el secretari general de l’ACM, Marc Pifarré, des de l’entitat municipalista es considera molt interessant el viatge perquè “permet analitzar realitats i descobrir noves experiències municipals a nivell territorial i social”. 

El viatge a Bolonya s’emmarca dins el cicle de viatges que l’ACM està duent a terme per conèixer iniciatives i estratègies municipals d’arreu d’Europa que permetin a l’entitat municipalista de referència a Catalunya tenir criteri per establir quines han de ser les bases de les futures lleis que afectin al món local català.