IniciActualitat › Analitzem la normativa que regula la gestió...

Analitzem la normativa que regula la gestió ambiental

05 juliol de 2017

El medi ambient ha adquirit un protagonisme molt important en la nostra societat i els ens locals, com a administració més propera a la ciutadania hi té molt a dir. 

L’Associació Catalana ha posat en marxa aquest matí una jornada per analitzar l’extensa normativa que regula el medi ambient. “Aportem eines per aprofundir en qüestions medi ambientals que preocupen als electes i tècnics locals” ha explicat el secretari general de l’ACM, Marc Pifarré en la inauguració de l’acte. Ha estat la presidenta de la comissió de medi ambient i alcaldessa de Cunit, Montserrat Carreras, qui ha posat en valor la gran feina que es fa des dels ajuntaments en aquesta matèria. “Les normatives que afecten al medi ambient són complexes. La jornada serveix per trobar vies que agilitzin els tràmits" ha dit. 

La jornada ha servit també per presentar la publicació Dret Ambiental Local de Catalunya que s’ha fet arribar a tots els ajuntaments de Catalunya.

La lliçó inaugural “La diversitat del medi ambient urbà” ha anat a càrrec de Dr. Fernando López Ramón, catedràtic de dret administratiu de la Universidad de Zaragoza. També s’han tractat aspectes com la intervenció administrativa ambiental a les activitats econòmiques de la ciutadania; La gestió local del sanejament de l’aigua; i aspectes pràctics de la intervenció administrativa mediambiental en els ens locals de Catalunya. 

La jornada ha tingut ponents com Josep María Sabaté i Vidal, vicesecretari general, Ajuntament de Reus; Francesc Canalias i Farrés, director, SIGMA - Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de La Garrotxa; Fernando López Ramón, catedràtic de dret administratiu, Universitad de Zaragoza, i director, Observatorio de Políticas Ambientales; Josep Ramon Fuentes i Gasó, professor titular de dret administratiu i director, Càtedra d’Estudis Jurídics Locals Màrius Viadel i Martín; Pere Poblet i Tous, subdirector general d’intervenció i qualitat ambiental, Generalitat de Catalunya, Isabel Caro-Patón Carmona, advocada i professora titular de dret administratiu, Universidad de Valladolid, Ernest Valls i Montagut, cap de l’àrea de serveis a les persones, Ajuntament de Tortosa i Lucía Casado i Casado, professora titular de dret administratiu i subdirectora, Centre d’Estudis de Dret Ambiental de Tarragona, URV, i coautora del llibre.

 Josep Maria Sabaté - La intervenció administrativa ambiental de les activitats econòmiques de la ciutadania

 

Josep Maria Sabaté parla de la intervenció administrativa ambiental de les activitats econòmiques de la ciutadania

 

 

 

 

Dr. Antonio Ezquerra, Professor de Dret Administratiu UD i Dra. Lucía Casado, dret administratiu de la URV