IniciActualitat › Buch: “Cal fer bé la feina per posar en ...

Buch: “Cal fer bé la feina per posar en valor les administracions públiques”

17 març de 2017

El president de l’ACM, Miquel Buch, ha participat aquest migdia a la cloenda de la jornada “transparència en la contractació pública, conflictes d’interès i prevenció de riscos penals organitzada per l’agència de transparència de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Buch ha mostrat el compromís del món local amb la contractació pública transparent i amb la defensa de l’existència de mecanismes de prevenció de riscos penals. 

L’alcalde de Premià de Mar, ha defensat que el món local té la responsabilitat que la contractació pública aporti beneficis, a més de la simple prestació de serveis, al màxim estalvi econòmic possible per a les arques municipals. Tot i això, ha recordat que “ha de canviar l’actitud dels polítics i de la societat en general per millorar la transparència i no crear tantes lleis”. 

En la seva intervenció, ha destacat també que la transparència i la feina ben feta, ens ha de portar a una contractació pública amb uns mecanismes clarament definits per a evitar males praxis. Però també evitar que algunes males praxis posin en perill la feina ben feta de la majoria d’electes locals del nostre país. “La majoria dels electes locals ha fet bé la feina. Fer les coses bé a l’administració pública ens permet posar en valor les nostres administracions” ha destacat.

Finalment, l’alcalde de Premià de Mar ha posat d’exemple la Central de Compres del Món local impulsada per l’ACM. “L’experiència que ens dóna la Central de Compres de l’ACM ens ha fet concebre la contractació pública com un objectiu en ella mateixa, més enllà d’un pur mitjà”. I és que ha assegurat que a partir de l’establiment de clàusules específiques en la contractació podem aconseguir resultats molt més globals en l’actuació dels actors públics. Cal aprofitar aquestes eines mitjançant la contractació.