IniciActualitat › La Central de Compres de l’ACM es consolid...

La Central de Compres de l’ACM es consolida a l’Alt Pirineu amb 60 ens locals que adquireixen algun producte o servei

17 març de 2017

60 ens locals de les comarques de l’Alt Pirineu adquireixen algun producte o servei a través de la Central de Compres del món local, impulsada per l’Associació Catalana de Municipis i Comarques. Els ens locals aconsegueixen millors preus, màxima seguretat jurídica, estalvi en procediments i expertesa local.

Actualment, la Central de Compres ofereix 9 productes o serveis (gas, electricitat, vehicles, assegurances, màquines tècniques, impressió i multifunció, paper d’oficina, equipaments informàtics i sistema de vídeoactes), que tenen com a objectiu que els ens locals catalans puguin oferir serveis de qualitat a la ciutadania.

Per presentar la Central de Compres, però també per debatre l’impacte de la nova llei de contractes al món local, l’ACM inicia un seguit de jornades al territori per intercanviar impressions i inquietuds amb tècnics locals. Aquest divendres s’ha dut a terme la cinquena sessió a Puigcerdà, adreçada als municipis de les comarques de l’Alt Pirineu. (Alt Urgell, Alta Ribagorça, Cerdanya, Pallars Jussà i Pallars Sobirà).

El Consell Comarcal de la Cerdanya ha acollit la cinquena jornada territorial, que ha comptat amb una trentena de persones. El president del Consell Comarcal de la Cerdanya, Ramon Moliner ha agraït a l'ACM “la sensibilitat territorial que demostren fent aquestes jornades per escoltar les necessitats del món local”. Per la seva banda, el secretari general de l’ACM, Marc Pifarré, ha destacat que “per a l’ACM és important que cap municipi es quedi enrere. En el cas de la contractació, ho demostrem apropant la formació i la tasca de la Central de compres als municipis pirinencs”.

 

Ajuntaments de l’àrea de l’Alt Pirineu a la Central de Compres:

A les comarques de l’Alt Pirineu hi ha 48 (70%) ajuntaments que compren algun producte o servei. Si analitzem les dades per comarques i per nombre d’ajuntaments que compren algun producte o servei:

L’Alta Ribagorça i la Cerdanya són les comarques amb més municipis que es beneficien de la Central de Compres:

  • Alt Urgell: 14 ajuntaments compren a la Central de Compres (74%)
  • Alta Ribagorça: 3 ajuntaments de la comarca (100%)
  • Cerdanya: 15 ajuntaments (89%)
  • Pallars Jussà: 10 ajuntaments (72%)
  • Pallars Sobirà: 6 ajuntaments (40%)

Destaquen els ajuntaments Puigcerdà, l’Alt Àneu i Tremp amb la contractació de dos o tres serveis de la Central de Compres.

(A les infografies que acompanyen el correu es mostren les dades de cada una de les comarques diferenciant producte o servei)

 

Central de Compres líder a Catalunya

Actualment, la Central de Compres del món local compta amb 942 ens locals que adquireixen productes o serveis mitjançant aquest sistema pioner. Aquesta xifra demostra que és la Central Compres més utilitzada a l’Estat espanyol. En el cas dels ajuntaments, un 77,4% compren algun producte de la Central de Compres.

El subministrament elèctric és el servei més contractat amb més de 700 ens locals, seguit per les assegurances (479 ens locals) i el subministrament de gas (178 ens locals). Altres productes de major envergadura i cost com els vehicles (87 ens locals) i la maquinària tècnica (14 ens locals) també comencen a ser contractats. L’últim servei licitat, el sistema de vídeoactes i gravació, ja comença a rebre els primers encàrrecs d’ajuntaments.

 

9 sessions per tot el territori català

Es duran a terme un total de nou sessions arreu del territori català. Les properes són:

  • Catalunya Central, 22 de març.
  • Camp de Tarragona, 29 de març.
  • Terres de l’Ebre, 30 de març.
  • Àrea Metropolitana, el 5 d’abril.