IniciActualitat › El Comitè Executiu de l’ACM fa balanç de...

El Comitè Executiu de l’ACM fa balanç de la feina feta

20 juny de 2017

Una trentena d’alcaldes i alcaldesses de l’Associació Catalana de Municipis ha celebrat aquest matí el Comitè Executiu, per analitzar i fer balanç de les accions fetes per l’entitat en els darrers dos mesos .  Aspectes jurídics, la central de compres i la formació són els temes que generen més interès generen pels alcaldes i alcaldesses que representen el comitè.

El comitè executiu  presidit pel president de l’ACM, Miquel Buch serveix per analitzar i exposar la tasca interna de l’entitat als alcaldes i alcaldesses que en formen part.  Així, aquests darrers mesos s’han dut a terme 15 accions formatives amb gairebé 900 persones inscrites. Si parlem dels serveis jurídics s’han atès a 46 consultes jurídiques. En el cas de la central de compres, s’ha explicat que actualment ja hi ha més de 1.000 ens que compren algun producte o servei. A banda dels 9 productes actuals, gas, llum, vehicles, paper, assegurances, maquinària d’impressió, màquines tècniques, ordinadors  i videoactes,  és previst que en breu s’ampliï l’oferta amb el manteniment d’ascensors, desfibril·ladors i la mobilitat sostenible.   Diversos serveis que estaran a disposició dels ajuntaments en les properes setmanes.

Finalment, el Comitè Executiu ha acordat aprovar una moció per un desenvolupament rural, sostenible i integrador on es reivindica el Programa Leader com l’únic existent a Catalunya que suposa la concertació público‐privada i que permet recolzar, de forma directe i des del mateix territori el seu teixit econòmic. La feina que fa donant suport al món agrari, en la seva transformació i posada en valor de la producció i a la millora dels serveis a les persones. S’assumeix el compromís de promoure el suport al nostre entramat socioeconòmic, en especial a l’emprenedoria, les PIMEs rurals i l’economia cooperativa com elements clau per a l’arrelament de les persones al territori.