IniciActualitat › Els governs locals volen que la Renda Garant...

Els governs locals volen que la Renda Garantida de Ciutadania sigui una eina per generar oportunitats

15 maig de 2017

Les entitats municipalistes, ACM i FMC, valoren positivament l’acord signat aquest matí entre el Govern de la Generalitat i les entitats promotores de la ILP per a la Renda Garantida de Ciutadania a Catalunya. Però, demanem que els ajuntaments, com a eix central on s’haurà de gestionar, tinguin un major protagonisme en la gestió de la Renda i puguin disposar dels recursos suficients per a fer-hi front, entenent que la Renda Garantida de Ciutadania ha de ser l’últim recurs al qual s’aculli una persona vulnerable i que el fet d’acollir-se ha de ser un element generador d’oportunitats de desenvolupament.

Els governs locals, l’administració més propera a la ciutadania i que, per tant, millor coneix les dificultats de la gent, considera que la Renda Garantida de Ciutadania dóna resposta a les necessitats bàsiques d’una gran part de la ciutadania catalana que, amb independència de la seva situació social, veuen com la manca de feina o de llar els aboca a una situació d’exclusió econòmica. 

El que volen i necessiten les persones afectades és un treball digne per poder fer front a les seves necessitats. Per això, són necessàries unes bones polítiques d’ocupació que permetin reinserir aquestes persones a la societat. 

A nivell econòmic, la implementació de la Renda Garantida de Ciutadania suposarà un cost afegit per als ens locals. Hem de recordar que, tot i que la gestió es durà a terme des del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), seran els serveis socials municipals els qui, amb el Pla d’Inserció Social, faran el seguiment d’aquells casos més complexos. Això suposarà un seguiment especial i acurat, amb l’increment de recursos corresponent. Per aquest motiu, des de les entitats locals reivindiquem que es doti dels recursos necessaris per a fer-hi front. 

Finalment, les dues entitats municipalistes reclamen poder formar part de la comissió de seguiment de la implementació de la Renda Garantida de Ciutadania.