IniciActualitat › Es presenten les conclusions del Pacte Naci...

Es presenten les conclusions del Pacte Nacional de l’Activitat Física i l’Esport

10 octubre de 2017

La comissió d’Esports de l’ACM va organitzar ahir dimarts la jornada “Esports i Món local” on es van exposar les conclusions del Pacte Nacional de l’Activitat Física i de l’Esport que representa un nou model de governança en l’àmbit esportiu. Es va explicar també el funcionament del Congrés de l’Esport Local que se celebrarà el proper 26 i 27 d’octubre.

La jornada va estar dirigida per l’alcaldessa de Cambrils i presidenta de la Comissió d’Esports de l’ACM, Camí Mendoza, i tenia per objectiu posar en valor diferents temes d’actualitat com la presentació del Pacte Nacional de l’Activitat Física i de l’Esport que representa un nou model de governança en l’àmbit esportiu, el Congrés de l’Esport Local que organitza la Diputació de Barcelona o la presentació d’un balanç de la temporada d’estiu, a càrrec de representants de la Federació Catalana de Salvament i Socorrisme. 

Va ser el secretari general d’Esports  de la Generalitat, Gerard Figueras, qui va explicar el procés participatiu que va desenvolupar el Pacte nacional de l’Activitat Física i de l’Esport que són les bases del que serà la futura Llei de l’Activitat Física i l’Esport de Catalunya, amb la voluntat de simplificació normativa, reordenar el sector, garantir l’estabilitat del finançament del sector de forma sostenible i convertir l’esport i l’activitat física en el quart pilar de l’estat del benestar. 

Cal tenir present que a Catalunya hi ha 3 milions de practicants agrupats en 18.764 entitats i clubs esportius, 73 federacions i més de 630.000 llicències d’esport federat, participant 450.000 nens i nenes en programes d’esport escolar. L’esport representa el 2% del PIB i el 3’2% de l’ocupació.

El Pacte s’ha treballat en 5 àmbits transversals que són el d’Activitat Física (promoció, prevenció i prescripció), l’àmbit del Coneixement (Educació, Formació i Recerca), l’àmbit del Rendiment (Detecció, Tecnificació i Alt nivell), l’àmbit de l’Economia (Empresa, Turisme i esdeveniments) i l’àmbit de la Governança (Organització, Planificació i Finançament) que al seu torn s’ha concretat en 30 mesures i 112 accions concretes que desenvolupen el Pacte, al qual l’ACM també s’ha adherit.

La jornada també va comptar amb la presència de Daniel Laga coordinador tècnic de l’Àrea de Cultura, Educació i Esports de la Diputació de Barcelona qui va apuntar els objectius del proper Congrés de l’Esport Local que es desenvoluparà els propers dies 26 i 27 d’octubre al recinte de l’Hospital de Sant Pau a Barcelona.

L’ACM que és al Comitè d’Honor col·labora en la difusió del Congrés que es fonamenta en les persones, les organitzacions esportives i la societat des del punt de vista de l’esport local, on es presentaran ponències i taules rodones participant també el secretari general d’esports.