IniciActualitat › Iniciem les sessions de la 3a edició del Po...

Iniciem les sessions de la 3a edició del Postgrau en contractació administrativa dels ens locals a la demarcació de Girona

10 octubre de 2018

La Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola va acollir aquest dimecres a la tarda la inauguració de la 3a edició del Postgrau en contractació administrativa dels ens locals, que organitza l'ACM i la Càtedra Enric Prat de la Riba amb la col·laboració de la Diputació de Girona. Aquesta proposta formativa va adreçada especialment al personal de les administracions locals que tinguin responsabiltiats en l'àmbit de la contractació públic. El 2016 i 2017 es van realitzar els primers postgraus en aquesta temàtica, però només es feien a la seu de l'ACM.

La inauguració va comptar amb el diputat delegat de Recursos Humans de la Diputació de Girona, Pere Maluquer, i el president del Fòrum Comarcal de l'ACM i del consell comarcal del Pla de l'Estany, Jordi Xargay. Precisament, Xargay va destacar la vocació formativa que té l'ACM per tal d'ajudar als ens locals a prestar un millor servei als seus ciutadans. Al mateix temps, va destacar que la contractació és "ara una eina estratègica que pot ajudar a complir qüestions mediambientals, socials o d'innovació" dels ens locals.

El Postgrau es fonamenta en la nova legislació contractual vigent a l'estat espanyol, així com en la jurisprudència europea. Comptarà amb una part teòrica, i amb un major pes de la part pràctica a partir de cinc mòduls temàtics. L'objecitu és adquirir els coneixements necessaris per millorar la gestió i la modernització de l'administració local de Catalunya pel que fa a processos de contractació administrativa.