IniciActualitat › Jornada sobre la llei de protecció de dades...

Jornada sobre la llei de protecció de dades aplicada a pobresa energètica

08 juny de 2018

Avui a la seu de l’ACM han participat més de 80 tècnics d’ens locals a la jornada de Protecció de dades i Llei 24/2015, de pobresa energètica. Conscients que des de  l’aplicació d’aquesta llei han sorgit dubtes i incerteses per als professionals dels ens locals i sobretot en l’àmbit dels serveis socials.

L’ACM ha elaborat un posicionament en defensa dels professionals dels serveis socials bàsics i en la qual es posava de relleu que: “hi ha molts casos en què els serveis socials no disposen ni poden disposar de la informació necessària per determinar si cadascun dels clients morosos de les companyies subministradores d’energia es troba o no en situació de risc residencial, atès que es tracta de persones desconegudes i/o que no han respost als requeriments efectuats o no han lliurat les dades i les autoritzacions sol·licitades, necessàries per poder emetre els informes sobre vulnerabilitat”.

La jornada d’avui sorgeix sota demanda dels ens locals per poder clarificar si els serveis socials poden, un cop aplicada aquesta llei, consultar les dades tributàries dels usuaris provinents de les empreses subministradores. I precisament l’objectiu de la jornada ha estat oferir eines per al treball diari en l’atenció a la ciutadania, conscients que calen treballar aspectes més globals de definició dels serveis socials (quin és l’objecte, funcions, “població diana”, missió...).

En aquest sentit el President de l’ACM, David Saldoni, ha assegurat que “hem de ser valents i afrontar una possible modificació de la llei 24/2015 per clarificar aspectes que fins ara eren opacs i donar eines als tècnics municipals per fer la seva tasca al servei de la ciutadania”.