IniciActualitat › La 3a sessió de les Matinals Prat de la Rib...

La 3a sessió de les Matinals Prat de la Riba analitza la potestat sancionadora local

16 juny de 2017

Avui l’auditori de l’ACM ha acollit la 3a sessió de les Matinals Prat de la Riba, un seminari d’actualització per a electes que aborda diferents temes d'actualitat o d'especial interès per als servidors del món local.

La sessió d’avui s’ha centrat en l’anàlisi de la potestat sancionadora local tractant les novetats en matèria sancionadora sobre procediment administratiu i règim del sector públic, el règim sancionador en matèria urbanística (construccions il·legals en la trama urbana i en el sòl no urbanitzable), i també s’ha dut a terme un taller pràctic sobre la intervenció de l’electe en la tramitació d’un procediment sancionador.

La sessió ha comptat amb el Sr. Víctor Siles i Marc, secretari general de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, el Sr. Pablo Molina Alegre, advocat, el Dr. Tomás Cano Campos, catedràtic de dret administratiu, Universitat Complutense de Madrid i el Sr. Roger Cots Valverde, secretari general, Ajuntament de Gavà

En les dues sessions anteriors de les Matinals Prat de la Riba es va tractar la responsabilitat dels ens locals i l’actualització legislativa i jurisprudencial en l’àmbit del medi ambient. Properament, en les següents sessions, es treballaran diverses temàtiques com les habilitats i competències dels electes, la transparència en els ens locals i els drets dels càrrecs electes en l’exercici de les seves funcions.

Les properes sessions de les Matinals Prat de la Riba es celebraran fins a finals d’enguany:

4a. sessió: 21 de juliol de 2017 -  Habilitats i competències dels electes ​
5a. sessió: 27 d’octubre de 2017 - Transparència i ens locals
6a. sessió: 15 de desembre de 2017 -  Els drets dels càrrecs electes en l’exercici de les seves funcions