IniciActualitat › La comissió de promoció econòmica es posa...

La comissió de promoció econòmica es posa en marxa

20 abril de 2017

Una seixantena de càrrecs electes i tècnics locals de promoció econòmica han participat aquest matí a la sessió constitutiva de la Comissió de Promoció Econòmica de l'ACM. L’objectiu és analitzar les diferents polítiques que es duen a terme per millorar el serveis que s’ofereixen als ciutadans i a les empreses del país, i posar en comú estratègies i dinàmiques locals.

“La vostra feina és essencial per a la recuperació econòmica del país i dels municipis”, ha manifestat el secretari general de l’ACM, Marc Pifarré en la benvinguda a la jornada. Així mateix, ha animat als membres de la comissió a treballar intensament amb l’ACM per intercanviar punts de vista i consideracions sobre les diferents polítiques econòmiques que s’han de dur a terme per tal de millorar la relació entre el món local i el teixit empresarial i econòmic de Catalunya.

La regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada, Àngels Chacón, ha explicat que després d’haver analitzat el teixit industrial de Catalunya s’ha detectat que les empreses catalanes tenen una gran manca de perfils professionals que no queden coberts. “Detectem que no es coneix la realitat industrial del país, per això és important que el món local sigui capaç de lligar les demandes del sector amb les polítiques d’ocupació dels ajuntaments”, ha manifestat Chacón.

L’objectiu de la Comissió de Promoció Econòmica de l’ACM és estudiar diferents vies de treball per analitzar quins ponts es poden establir entre els diferents actors econòmics dels municipis.

Al llarg del matí s’ha dut a terme una xerrada a càrrec d’Oriol Cesena, sota el títol ‘Reptes de la nova dinamització comercial: una visió de ciutat’. També s'han fet la ponència ‘El model comercial i la seva integració en la transformació de les ciutats’ a càrrec de Àngel Remacha, cap de planificació de la ciutat i promoció econòmica, Mataró; la ponència ‘Comerç, mercat i transformació urbana: els reptes de la ciutat d’Olot’ a càrrec de Estanis Vayreda, regidor de Promoció de la Ciutat, Comerç i Turisme, Olot; i la ponència ‘L’experiència internacional d’Igualada’ a càrrec d’Àngels Chacón, regidora de Promoció Econòmica, Igualada.