IniciActualitat › L’ACM aposta per projectar el món local a...

L’ACM aposta per projectar el món local a l’exterior

13 abril de 2018

La seu de l’ACM ha acollit aquesta tarda la primera sessió del seminari Acció Exterior dels Governs Locals per posar en valor mecanismes d’intervenció i de participació del món local en l’àmbit internacional. 

Ha arribat el moment que l’àmbit local agafi el protagonisme que es mereix en l’àmbit internacional, especialment europeu. "És important el que rebem però també el que podem projectar externament. És el moment que els ajuntaments expliquem què estem fent” ha manifestat el president de l’ACM, David Saldoni en el marc de la inauguració. 

L’Alcalde de Sallent ha explicat també que l’objectiu de la jornada i que persegueix l’ACM és el de potenciar el paper dels ens locals. “Els Ajuntaments som un actor institucional principal, amb una realitat i unes necessitats, i també una força,  que ens diferencia d’altres nivells institucionals”. Per això és important que els electes locals entenguin quin és l’esperit que arriba des d’Europa.

Finalment, David Saldoni, ha explicat que l’ACM també ha apostat fermament per mirar cap a Europa. En aquest sentit, s’ha potenciat l’àrea internacional de l’ACM i s’han dut a terme diferents viatges per conèixer altres realitats locals