IniciActualitat › L’ACM destaca la proximitat del món local...

L’ACM destaca la proximitat del món local com a eina clau per erradicar la desigualtat de gènere

11 juliol de 2017

L’Associació Catalana de Municipis i Comarques ha organitzat aquest matí la jornada “Les polítiques de dones en els ens locals: reptes i oportunitats” on s’ha posat en valor la important tasca del món local per erradicar les desigualtats de gènere. 

Conèixer el marc jurídic tot compartint una reflexió sobre els paper dels ens locals davant les polítiques d’igualtat de gènere era l’objectiu de la jornada que ha comptat amb una quarantena d’electes i tècnics locals. “Hem de posar en valor el compromís insubornable del món local per treballar per la igualtat. La proximitat del món local ens permet disposar d’eines per prevenir el dret a la igualtat” ha explicat el secretari general de l’ACM, Marc Pifarré. 
 
La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Núria Balada, ha manifestat que “la xarxa amb tots els municipis de Catalunya constitueix la pedra angular de les polítiques en favor de la igualtat de gènere. I amb la xarxa de 102 Serveis d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) locals vinculem diferents institucions implicades en la promoció de l’equitat de gènere i l’abordatge de la violència masclista”.

Ha estat la presidenta de la Comissió d'Igualtat i Nova Ciutadania, Estefania Rufach qui a la clausura de la jornada ha destacat la importància d'haver compartit diferents experiències d'arreu del territori. "Aquestes experiències ens permeten millorar dia rera dia en la gestió per afrontar la desigualtat"

Al llarg de la jornada s’han tractat aspectes com la Llei 17/2015 de 21 de juliol, d’igualtat d’homes i dones”; les línies estratègiques de l’ICD i les bones pràctiques en polítiques locals.