IniciActualitat › L'ACM dona suport al Parlament perquè ...

L'ACM dona suport al Parlament perquè busqui diàleg per avançar en la nova república catalana

10 octubre de 2017

El president de l’ACM, Miquel Buch, acompanyat d’alguns alcaldes i alcadesses de Catalunya han assistit dimarts al Parlament de Catalunya on el President de la Generailitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha anunciat que inicia un període de negociació i diàleg per efectuar la indepedència de Catalunya.

Des de l’entitat muncipalista de referència a Catalunya es vol transmetre el ple suport al Parlament de Catalunya perquè busqui els suports internacionals necessaris per portar a terme el mandat expressat pel poble català el passat 1 d’octubre a Catalunya on van votar més de 2.200.000 persones, el 90% a favor de la creació d’un estat independent en forma de república.

El president de l’ACM, Miquel Buch, ha manifestat que la declaració d’independència anunciada pel president i l’endarreriment per buscar diàleg respon a la voluntat de no posar en risc el procés. "Des del món local donem màxim suport a la proposta de diàleg del President i esperem que, de manera immediata, poguem veure si els oferiments de diàleg són reals. Si no són reals s’ha d’aturar la suspensió i tirar endavant el mandat del poble, és a dir que Catalunya esdevingui un Estat en forma de república", ha dit.