IniciActualitat › L’ACM explica les novetats de la Llei de C...

L’ACM explica les novetats de la Llei de Contractes a les comarques de l’Alt Pirineu

07 març de 2018

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell ha acollit aquest mati una jornada organitzada per l’ACM per explicar les novetats de la Llei de Contractes a electes i tècnics de les comarques de l’Alt Pirineu (Cerdanya, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Alt Urgell i Alta Ribagorça) i també per fer difusió dels deferents acords marc de la Central de Compres del món local.

El proper 9 de març entrarà en vigor la nova Llei de Contractes del Sector Públic que suposarà l’aplicació de nous procediments pel que fa a la contractació local. “Les jornades que estem fent sobre la Llei de Contractes són per intentar aclarir alguns interrogants de l’entrada en vigor de la nova llei i per ajudar a que l’administració local la utilitzi amb el màxim marge possible a favor de l’interès general” ha explicat el secretari general de l’ACM, Marc Pifarré.

L’objectiu de les jornades és conèixer les novetats, transmetre la metodologia d’elaboració de plecs de prescripcions tècniques, fomentar el coneixement de la contractació socialment responsable.

Un 82% dels ajuntaments catalans es beneficia de la Central de Compres del món local

Aquesta és la sisena edició de les sessions que l’ACM du a terme pel territori català per explicar els avantatges de la Central de compres del món local. Actualment ofereix 11 productes a més d’un miler d’ens de tot Catalunya. Pel que fa als ajuntaments, 775 compren algun producte o servei com electricitat, gas, assegurances, equips informàtics, mobilitat sostenible, equips d’impressió, maquinària tècnica, paper, videoactes, DEA’s i ascensors.

Els ens que compren alguna producte o servei a través de la Central de compres del món local s’asseguren que compleixen amb la Llei de Contractes que entrarà en vigor el proper 9 de març, per tant, aconsegueixen la màxima seguretat jurídica. També aconsegueixen un estalvi de procediments. De mitjana tarden 26 dies des que contracten el servei fins a disposar-ne. L’estalvi econòmic també es considerable, doncs de mitjana aconsegueixen uns estalvis d’un 10% de les tarifes normals, arribant al 40% en el manteniment d’ascensors.

L’objectiu principal de la Central de compres és que els municipis més petits es puguin beneficiar de les condicions que aconsegueixen els més grans. Així mateix, sempre es busca afavorir l’economia local amb l’accés de pimes a lots territorials.

Finalment, la central de compres promou la mobilitat sostenible. Per aquest motiu, el darrer acord marc ofereix diferents modalitats de vehicles elèctrics, ja siguin cotxes, bicicletes o motos de baix consum o elèctriques. També s’ofereix la compra agregada de punts de recàrrega.

Alta Ribagorça: Actualment hi ha 6 ens que compren algun producte servei. D’aquests, 3 són ajuntaments La Vall de Boí, Vilaller i Pont de Surt.

Pallars Sobirà: Al Pallars Sobirà hi ha 7 ajuntaments que compren algun producte o servei, Alt Àneu, Rialp i Sort són els tres ajuntaments que es beneficien dels serveis que ofereix la Central de compres.

Pallars Jussà: dels 13 ens que compren algun producte o servei 10 són ajuntaments dels quals, Tremp, amb dos productes, és l’administració que contracte més.

Cerdanya. A la Cerdanya hi ha 17 ajuntaments que compren algun producte o servei de la Central de Compres del món local. Puigcerdà amb 3, i Alp i Prats i Sansor amb 2 contractes són els ajuntaments que utilitzen més la central de compres.

Alt Urgell: dels 18 ens que compren algun producte o servei, 15 són ajuntaments. La Ribera d’Urgellet és el que compra més productes amb 3 serveis contractats.