IniciActualitat › L’ACM explica les novetats de la Llei de C...

L’ACM explica les novetats de la Llei de Contractes a les comarques de les Terres de l’Ebre

13 març de 2018
  • La llei que va entrar en vigor el passat 9 de març afecta la regulació de contractes del sector públic
  •  El 82 % dels municipis de la Catalunya Central compren algun producte o servei a la central de compres del món local

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha acollit aquest mati una jornada organitzada per l’ACM per explicar les novetats de la Llei de Contractes a electes i tècnics de les comarques de les Terres de l’Ebre, (Baix Ebre, Montsià, Terra Alta i Ribera d’Ebre) i també per fer difusió dels deferents acords marc de la Central de Compres del món local.

El passat 9 de març va entrar en vigor la nova Llei de Contractes del Sector Públic que suposa l’aplicació de nous procediments pel que fa a la contractació local. “La d’avui a Mora d'Ebre és la primera sessió que fem després de l’entrada en vigor de la Llei de Contractes. Demostrem que  estem al costat del territori per resoldre dubtes, ara en especial en matèria de contractació pública” ha explicat el secretari general de l’ACM, marc Pifarré.
Per la seva banda, la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, ha agraït que l’ACM es desplaci per tot el territori català per explicar les novetats de la Llei de contractes.

L’objectiu de les jornades és conèixer les novetats, transmetre la metodologia d’elaboració de plecs de prescripcions tècniques, fomentar el coneixement de la contractació socialment responsable.

Un 82% dels ajuntaments catalans es beneficia de la Central de Compres del món local
Aquesta és la sisena edició de les sessions que l’ACM du a terme pel territori català per explicar els avantatges de la Central de compres del món local. Actualment ofereix 11 productes a més d’un miler d’ens de tot Catalunya. Pel que fa als ajuntaments, 775 compren algun producte o servei com electricitat, gas, assegurances, equips informàtics, mobilitat sostenible, equips d’impressió, maquinària tècnica, paper, videoactes, DEA’s i ascensors.

Els ens que compren alguna producte o servei a través de la Central de compres del món local s’asseguren que compleixen amb la Llei de Contractes que entrarà en vigor el proper 9 de març, per tant, aconsegueixen la màxima seguretat jurídica. També aconsegueixen un estalvi de procediments. De mitjana tarden 26 dies des que contracten el servei fins a disposar-ne. L’estalvi econòmic també es considerable, doncs de mitjana aconsegueixen uns estalvis d’un 10% de les tarifes normals, arribant al 40% en el manteniment d’ascensors.

L’objectiu principal de la Central de compres és que els municipis més petits es puguin beneficiar de les condicions que aconsegueixen els més grans. Així mateix, sempre es busca afavorir l’economia local amb l’accés de pimes a lots territorials.

Finalment, la central de compres promou la mobilitat sostenible. Per aquest motiu, el darrer acord marc ofereix diferents modalitats de vehicles elèctrics, ja siguin cotxes, bicicletes o motos de baix consum o elèctriques. També s’ofereix la compra agregada de punts de recàrrega.

 

Ajuntaments de les Terres de l'Ebre que compren a la Central de Compres

 

Baix Ebre: Actualment hi ha 19 ens que compren algun producte servei. D’aquests, 11 són ajuntaments dels quals, l’Ametlla de Mar és el que n’adquireix més amb 3 serveis.  

 

Terra Alta: A la Terra Alta hi ha 7 ajuntaments que compren algun producte o servei, Bot, és l’ajuntament que es beneficien més dels serveis que ofereix la Central de compres amb l’adquisició de tres productes.

Montsià: dels 15 ens que compren algun producte o servei 11 són ajuntaments dels quals, Amposta, la Sènia, Santa Bàrbara o Ulldecona, amb 3 productes, són les administracions que contracten més.

Ribera d’Ebre. A la Ribera d’Ebre hi ha 11 ajuntaments que compren algun producte o servei de la Central de Compres del món local. Mora d’Ebre amb 3 és l’ajuntament que utilitza més la central de compres.