IniciActualitat › Miquel Buch es nega a declarar davant del Fi...

Miquel Buch es nega a declarar davant del Fiscal

26 setembre de 2017

L’alcalde de Premià de Mar i president de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), Miquel Buch, ha hagut de personar-se aquest dimarts al matí als Jutjats de Mataró en qualitat d’investigat pel Referèndum de l’1 d’octubre. Buch s’ha negat a declarar davant del Fiscal en Cap per un presumpte delicte de desobediència.

Segons Buch la justícia no és independent i “hi ha un cert desgavell dins de Fiscalia perquè si hi ha causes obertes, el Codi Penal preveu que els fiscals han de cessar de les seves responsabilitats i ha de ser el jutjat instructor qui porti el cas”. També s’ha referit al motiu que va esgrimir el Fiscal General de l’Estat, José Manuel Maza, justificant que s’investiguessin els 800 alcaldes i alcaldesses que han signat el decret de suport al Referèndum, dient que era perquè recapacitessin. “Senyor Maza, senyor Rajoy, los alcaldes no vamos a recapacitar”, ha avisat. 

La compareixença davant dels Jutjats de Mataró s’ha fet amb la presència de moltíssima gent que ha volgut donar-li suport presencialment. Miquel Buch s’ha adreçat als presents dient que “l’1 d’octubre defensem els nostres drets, la nostra democràcia i poder votar no és cap delicte, és la nostra llibertat”.

I ha acabat agraint les múltiples mostres de suport que ha rebut. “Sóc immensament feliç de viure aquest moment. Veure tota la ciutadania de Catalunya mobilitzada, veure les institucions com plantem cara a aquest estat repressor, que ens persegueix per voler votar”.