IniciActualitat › Nota informativa ACM i FMC sobre recomanacio...

Nota informativa ACM i FMC sobre recomanacions als ajuntaments sobre suspensió d'actes i dols pels atemptats de BCN i Cambrils

18 agost de 2017

Avui s'ha penjat al DOGC el DECRET 135/2017, de 17 d'agost, pel qual es declara dol a tot el territori de Catalunya amb motiu de l'atemptat terrorista comès a Barcelona el 17 d'agost. Al mateix temps, el Departament de Governació també ha penjat un comunicat oficial al Municat.

 

Segons la interpretació dels Serveis Jurídics de l'ACM i l'FMC, el decret parla de suspensió de recepcions i actes oficials, no de festes populars.

Al mateix temps, es podria interpretar en el sentit de suspendre tot allò que comporti una implicació festiva directa de la institució: pregó, aperitiu o recepció de festa major, etc, en funció de la tradició de cada poble. Però no anul.lació de balls, concerts, sopars al carrer, etc. Entenem que es demana una mostra simbòlica de dol, i especialment en el dia d'avui, no la suspensió de la festa.

Per aquest motiu, les entitats municipalistes fem la següent recomanació:

Cada municipi hauria de valorar la fórmula més adient segons la seva realitat, i la recomanació és pendre decisions pactades amb l'oposició i les entitats, en la mesura del que es pugui!

 

DECRET DEL DOGC

COMUNICAT