IniciActualitat › El president de l’ACM, David Saldoni, part...

El president de l’ACM, David Saldoni, participa al Consell d’alcaldes del Pla de l’Estany

08 novembre de 2018

El president de l’ACM, David Saldoni, va participar aquest dimecres al vespre al Consell d’alcaldes del Pla de l’Estany, en una sessió presidida per Jordi Xargay, president del Consell Comarcal, i amb una onzena d’alcaldes i alcaldesses.

La trobada formava del seguit de visites que l'entitat municipalista fa amb els alcaldes i alcaldesses d’arreu de Catalunya per escoltar les inquietuds, problemàtiques i necessitats que tenen i com l’ACM pot vehicular-les a través d’iniciatives parlamentàries o en les comissions de treball amb el Govern català.

Segons el president de l’ACM, David Saldoni, “el fet que hi hagi tots els alcaldes que puguin parlar i compartir-ho tot, és aquesta voluntat de sumar i fer comarca permet fer les coses millor i fer arribar a la Generalitat i a les administracions la realitat i el que es palpa cada dia als pobles catalans”.

Jordi Xargay, president del Consell comarcal del Pla de l’Estany, va agrair la visita del president de l’ACM per “poder parlar de la Llei de Territori que preocupa especialment als alcaldes de municipis petits”, dels menors no acompanyats o del futur decret que ha de regular els menjadors escolars “on demanem que l’Associació ens acompanyi per tenir clar el proper curs qui ha de gestionar i com s’han de gestionar els menjadors escolars”.

El president de l’ACM també va aprofitar per explicar als alcaldes i alcaldesses presents al Consell d’alcaldes l’aposta formativa per a electes i tècnics que realitza l’ACM, que cada any compta amb més d’un miler d’alumnes. En aquest sentit, la propera setmana es posaran en marxa una sèrie de tallers en clau preelectoral per a electes. També va posar èmfasi en la Central de Compres de l’ACM, que permet adquirir 11 productes i serveis a través de la compra centralitzada, aconseguint millors preus i complint amb la Llei de Contractes del Sector Públic. “Quan treballem conjuntament, podem ser molt més eficients”, va reblar Saldoni.