IniciActualitat › El president de l’ACM participa al Consell...

El president de l’ACM participa al Consell d’alcaldes de La Selva per escoltar les inquietuds dels representants locals

04 octubre de 2018

El president de l’ACM, David Saldoni, ha participat aquest dijous al migdia al Consell d’alcaldes de La Selva, presidit pel president comarcal Salvador Balliu. Després que es parlés del pla d’inversions 2018-2023 i del projecte de Renda Garantida, Saldoni ha exposat els serveis de l’ACM que estan disponibles per als ens i electes locals.

Saldoni ha insistit que com a entitat municipalista, l’ACM, vol “ser útil, i la millor manera és venir a explicar què fem… per poder recollir les iniciatives i inquietuds dels alcaldes i alcaldesses del territori”. Així, ha destacat l’oferta formativa per a electes i tècnics o la contractació centralitzada que facilita l’adquisició de productes i serveis als ens locals amb la máxima seguretat jurídica. També s’ha referit a la voluntat d’incidir en les iniciatives legislatives, com la futura Llei de Territori. “Reconvertir una masia en casa de turisme rural porta molts problemes, o fer un canvi d’activitat en sòl no urbanitzable… que puguem desenvolupar el territori però fer-ho compatible amb el medi ambient i la sostenibilitat. El que hem de fer és treballar-ho des de la proximitat, perquè la realitat no es palpa bé des d’un paper sinó quan la coneixes directament des del territori, i escoltar els alcaldes i alcaldesses ha de ser molt important”, ha destacat.

La participació del president de l'ACM en el Consell d'alcaldes de La Selva forma part de la iniciativa de l'entitat municipalista de recórrer el territori per escoltar les aportacions, problemàtiques i necessitats que tenen els alcaldes i alcaldesses. En aquest sentit, David Saldoni s'estrenava en aquesta política. Properament, hi ha previst participar en Consell d'alcaldes d'altres comarques catalanes.