IniciActualitat › Visitem la Catalunya Nord per conèixer l�...

Visitem la Catalunya Nord per conèixer l'aprenentatge del català a les escoles de La Bressola

11 juliol de 2018

El president de l'ACM, David Saldoni, i el secretari general, Marc Pifarré, han viatjat aquest dimecres fins a la Catalunya Nord en una jornada de contacte amb la realitat de les escoles La Bressola i amb el Sindicat Intercomunal per a la promoció de les llengües occitana i catalana (SIOCCAT).

La visita ha començat amb una reunió i trobada per conèixer la Casa de la Generalitat de Catalunya a Perpinyà, amb el seu director Josep Puigbert. El president de l'ACM, David Saldoni, ha aprofitat per signar al llibre d'honor i on ha manifestat la voluntat d'estrènyer lligams i treballar conjuntament entre el nord i el sud de Catalunya.

Més tard, la delegació de l'ACM ha visitat dues escoles de La Bressola. Primer a la nova escola del municipi de Pesillà de la Ribera i, més tard, al col·legi Pompeu Fabra d'El Soler. Les visites s'han fet acompanyats del president de La Bressola Joan-Sebastià Haydn, i la directora acadèmica, Eva Bertrana, juntament amb el batlle i la batllesa de les dues poblacions del Rosselló. Posteriorment, es fa un dinar de treball amb la presència del president dels Amics de la Bressola, Aleix Andreu, amb qui l'ACM col·labora per potenciar la seva vessant pedagògica, i amb el president del SIOCCAT i batlle de Sant Andreu, Francis Manen, entre d'altres.

A la tarda, es va fer una trobada amb el SIOCCAT, que és un sindicat que dóna suport a l'acció cultural dels municipis membres a favor de les llengües catalana i occitana, des de l'ajuda a l'ensenyament fins a la retolació pública bilingüe o trilingüe. Compta amb 114 municipis adherits que també estan compromesos en demanar la llibertat dels presos polítics catalans. Mentre que La Bressola compta amb 8 centres escolars i més de 1.000 alumnes i basa el seu ensenyament en el sistema d'immersió lingüística perquè el català sigui llengua d'ús i socialització.

La trobada pretenia veure i conèixer a fons el sistema educatiu i el projecte de La Bressola per escolaritzar en català a la Catalunya Nord.