IniciFormació › Trobada Nacional de Joves Electes

Trobada Nacional de Joves Electes

Data curs
02 febrer de 2019

El Fòrum de Joves Electes de l’ACM organitza una trobada nacional en format participatiu que es distribueix en tres tallers de treball. A pocs mesos de les eleccions municipals es busca dotar de formació envers la gestió de les persones. Així doncs, el tres temes que es tractaran giren entorn d’aquest concepte equips, intel·ligència emocional i la comunicació pública. Donar formació i noves eines en aquells terrenys que poden ser de més utilitat.

Al primer taller la consultora “Estratègia Local” oferirà eines sobre com dirigir un equip i conèixer a fons els seus membres. Com planificar-ne l’actuació, mantenir la cohesió i gestionar les crisis a través del lideratge.

Després de la pausa cafè tindrà lloc el taller vivencial “La política i les emocions” a càrrec de Mireia Cabero. Les emocions ens envaeixen sovint i, oportunament o no, apareixen també en aquells moments crítics de presa de decisions. Treballarem la presa de decisions conscients, per a una gestió pública més responsable i compromesa.

L'evidència científica ens demostra que l'educació emocional és prevenció primària universal; desenvolupar la pròpia competència emocional és garantia de promoció de la salut emocional, amb influència directa en el civisme, la convivència i la salut. Per una ciutadania amb bona competència emocional cal prèviament l’exemplaritat dels agents públics.

Per tal de poder participar activament del taller vivencial caldrà que abans del dia 15 de gener us inscriviu a la jornada i respongueu el “Qüestionari de Desenvolupament Emocional per Adults” del Grup de Recerca en Orientació Psicopedagògica (GROP) de la Universitat de Barcelona que rebreu al correu. Posteriorment, en el taller vivencial es farà un retorn de la competència emocional plasmada a nivell general, i si es desitja, a nivell personalitzat de forma confidencial, per al vostre coneixement i consciència. Amb la voluntat de comprendre profundament què són les competències emocionals i l'impacte que tenen a la vida de les persones.

Seguidament, tindrà lloc un taller de comunicació per tal de conèixer les claus principals que s’emprèn en els canals més usats pel jovent. El poder de les xarxes socials, el llenguatge i la comunicació pels mitjans alternatius als convencionals. L’impacte de la postveritat i de les fake news.

Es finalitzarà la trobada amb un dinar on es podran compartir experiències i coneixements entre els diferents participants.

Adreçat a electes joves i a regidors i tècnics de joventut. També a altres professionals de joventut i a joves que participin de les pròximes eleccions municipals.

 

Documents Associats
PDF icon joves_electe_programa.pdf
Programa

9:00h - Acreditacions

 

9:30h - Benvinguda a càrrec del Sr. David Saldoni i de Tena, President de l'ACM, i la Sra. Norma Pujol i Farré, Directora General de Joventut

 

9:45h - Taller “Com tenir èxit gestionant equips?”

  • Jordi Oliveres - Estratègia Local

 

11:00h - Pausa-Cafè

 

11:15h - Taller vivencial “La política i les emocions”

  • Mireia Cabero - Cultura Emocional Pública

 

13:00h - Taller “Com comunicar-nos correctament amb la nostra generació?”

 

14:30h - Dinar - Cloenda amb el Conseller d'Afers Socials i Família, Chakir el Homrani

Altres informacions

Dia: Dissabte 2 de febrer de 2019

Hora: de 9:30h a 14:30h

Lloc: Fonollosa (Local social de Fals)

Organitza: Fòrum de Joves Electes de l'ACM

INSCRIPCIÓ