IniciActualitat › L’ACM aborda l’agenda municipalista de l...

L’ACM aborda l’agenda municipalista de la Demarcació de Tarragona amb la Diputació i els ajuntaments de Tarragona i Reus

14 gener de 2020

Lluís Soler: “L’impuls a l’agenda municipalista a les comarques tarragonines es tradueix en més eines per lluitar contra el canvi climàtic, l’impuls a la qualitat de vida i al creixement econòmic a tots els pobles i ciutats”.

El 86% dels municipis de la demarcació de Tarragona són usuaris de la Central de Compres de l’ACM, especialment pel que fa al subministrament d’energia 100% verda, que arriba a 129 municipis.

El president de l’ACM, Lluís Soler, la secretària general, Joana Ortega, i el secretari general adjunt, Sergi Penedès, han visitat aquest dimarts Tarragona i Reus per mantenir reunions de treball amb la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, en el marc de la ronda de visites territorials amb les principals institucions del món local del país.

Aquesta és la segona trobada territorial dels màxims responsables de l’ACM, després de la que es va fer a Girona. La voluntat és recórrer el territori i conèixer de primera mà les inquietuds del món local i dels veïns i veïnes dels pobles i ciutats de Catalunya. En la visita, el president de l’ACM, Lluís Soler, ha destacat que “impulsar l’agenda municipalista és sinònim de sumar esforços i treballar en xarxa amb tot el món local, i el nostre paper com a municipalisme català és el de donar eines per lluitar contra el canvi climàtic, impulsar el benestar i la qualitat de vida, i fomentar el creixement econòmic i la prosperitat als 181 municipis de la demarcació de Tarragona”.

A banda de la proximitat com a valor fonamental del món local, segons Soler: “ens interessa copsar al territori quines són les inquietuds que té el món local, no només de les grans ciutats sinó, sobretot, dels petits i mitjans municipis. Ser l’administració més propera al ciutadà ens ha d’ajudar a afrontar la millora dels serveis als ciutadans amb més eficàcia i eficiència”.

Així, un dels pilars de l’ACM és facilitar el dia a dia dels ens locals a través del subministrament de productes i serveis que permetin donar una millor atenció als seus ciutadans. El president de l’ACM destaca que “el 86% dels municipis de la demarcació de Tarragona són usuaris de la Central de Compres del món local. En concret, 154 dels 181 municipis de la demarcació ens locals que, com a mínim, fan ús d’un producte o servei d’aquesta adquisició centralitzada. La xifra s’eleva fins a 234 si ens referim a ens locals (EMD, consorcis, consells comarcals, mancomunitats i ens dependents)”.

La Central de Compres permet amb les màximes garanties jurídiques i de procediment, estalviar temps, recursos i obtenir millors preus que no pas si la compra es realitzés de forma individual per a cada Ajuntament. D’entre els serveis més demandats pels ens locals tarragonins destaquen el subministrament d’electricitat 100% verda per a 129 ajuntaments, l’ús del servei d’assegurances (105 ajuntaments), l’adquisició de paper d’oficina (47 ajuntaments) o la de vehicles híbrids i elèctrics (38 ajuntaments).

L’Ajuntament de Tarragona també és usuari de sis serveis, ja que ha adquirit equips d’impressió, maquinària tècnica, el subministrament elèctric, equips informàtics, el sistema de videoactes i paper d’oficina. Precisament, la primera reunió dels representants de l’ACM s’ha fet amb l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, amb qui s’ha parlat de necessitats i com millorar els serveis dels municipis de la demarcació.

Visita a la Diputació de Tarragona
Més tard, s’ha fet una trobada amb la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, amb la voluntat de mantenir l’estreta relació i explorar vies de col·laboració en àmbits com la formació dels treballadors de l’administració pública. També s’ha parlat de les previsions d’inversions i subvencions de suport local per al període 2019-2023.

La Diputació de Tarragona també utilitza la Central de Compres, ja que hi contracta el subministrament elèctric i de gas natural i adquireix equips informàtics i vehicles. Aquest mes de gener la Central oferirà el servei d’auditoria pública i control financer de subvencions, un nou servei que ha comptat amb la participació i col·laboració de la Diputació de Tarragona per oferir aquest acord marc, sobretot, als òrgans dependents dels ens locals.

Reunió amb l’alcalde de Reus
Al migdia s’ha fet una visita institucional a l’Ajuntament de Reus, encapçalada pel seu alcalde, Carles Pellicer, i la resta de membres de la corporació municipal, on el president també ha signat el llibre d’honor de la corporació.

En la visita a la capital del Baix Camp utilitza diferents serveis que ofereix el municipalisme català, entre ells el subministrament d’energia 100% verda per a les seves necessitats, vehicles per a diferents flotes i la Guàrdia Urbana, i els DEA (desfibril·ladors), entre altres productes i serveis.

La trobada s’emmarca en la ronda de contactes institucionals que l’Associació Catalana de Municipis està mantenint per fer arribar l’agenda municipalista que marca el nou mandat del món local.

Localització