IniciActualitat › L’ACM celebra que el PUOSC 2020-2024 perme...

L’ACM celebra que el PUOSC 2020-2024 permetrà planificar inversions per millorar la competitivitat dels municipis

24 juliol de 2019

L’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) celebra que ja hi hagi data per poder optar als 250 milions d’euros del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) 2020-2024. El Govern català ha aprovat les bases reguladores i d’execució i ha anunciat que el 2 de setembre s’obrirà la convocatòria per cobrir necessitats d’inversió dels ajuntaments. Un cop oberta, els ens locals podran presentar projectes fins al mes de novembre per obtenir subvencions a partir del maig de 2020.

El president de l’ACM, David Saldoni, ha celebrat aquest anunci i ha recordat que l’entitat municipalista reclamava des de feia temps un pla d’inversions local per recuperar els anys de dèficit d’ajuts durant la crisi econòmica. Saldoni recorda que des de 2012 no hi havia un pla d’ajuts de la Generalitat per a inversions al món local i reivindica que “els ajuntaments catalans hem estat sempre exemple de bona gestió i cohesió. Som l’administració pública, que des de fa anys, tenim superàvit” i ha manifestat que el PUOSC 2020-2024 permetrà “planificar inversions de futur per millorar el benestar de la ciutadania i la competitivitat dels municipis”. En aquest sentit, ha destacat que “reconeixem l’esforç que realitza el Govern amb aquesta convocatòria i li demanem que treballi en dues direccions per garantir-ne la continuïtat: per una banda, l’aprovació dels pressupostos del 2020 i, per l’altra, la recerca de més recursos per ampliar la xifra de 250 milions d’euros”.

El PUOSC és una eina molt important per als municipis catalans, sobretot, per als mitjans i petits, ja que permet realitzar inversions per impulsar el reequilibri territorial i la pèrdua de població entre els pobles de menys de 5.000 habitants (el 78% dels 947 municipis catalans).