IniciActualitat › L’ACM es reuneix amb el conseller d’Educ...

L’ACM es reuneix amb el conseller d’Educació per treballar en la millora del sistema i la qualitat educativa arreu del país

03 desembre de 2019
  • Lluís Soler: “Estarem al costat de qualsevol iniciativa a favor de l’equitat i la qualitat en el sistema educatiu, la inserció dels alumnes amb diferents capacitats i per garantir el màxim desenvolupament de cada estudiant”

El president de l’ACM, Lluís Soler, la secretària general, Joana Ortega, el secretari general adjunt, Sergi Penedès, i la vicepresidenta de l’Àmbit d’Atenció a les persones, Mercè Bosch, s’han reunit aquest dimarts a la tarda amb el Conseller d’Educació, Josep Bargalló.

Una de les màximes prioritats del municipalisme català és garantir i fomentar la qualitat de vida als pobles i ciutats de Catalunya. En aquest sentit, l’Educació és l’eix clau pel desenvolupament personal, social i també econòmic de les persones i del país.

Tal com ha destacat el president de l’ACM, Lluís Soler, “com aliats estratègics del municipalisme català, des de l’ACM estarem al costat de totes aquelles accions que permetin reforçar i enfortir l’educació que rep l’alumnat del nostre país”. Per aquest motiu, Soler ha remarcat que “sumarem en tot allò que signifiqui millores en l’equitat, la qualitat educativa, la inserció en el sistema dels i de les alumnes amb diferents capacitats i per garantir el màxim desenvolupament de cada estudiant i la creació de capital humà”.

La reunió ha servit per abordar multitud d’aspectes compartits entre el món local i el Departament: les escoles bressol i el seu finançament, els menjadors i el transport escolar, el manteniment dels centres educatius, o l’escola inclusiva, entre molts altres.

A més, el municipalisme català es fixa amb una especial atenció tant en aquells entorns escolars i socio-demogràfics complexos, com en el context del món rural, amb la lluita contra la despoblació com un dels temes destacats de l’agenda de l’ACM.

En aquest sentit, Departament i ACM s’han emplaçat a seguir col·laborant en l’agenda municipalista en matèria d’Educació, en el marc de la multitud de grups de treball, òrgans, consells i comissions en aquest àmbit on el municipalisme català hi té representació.

La trobada s’ha emmarcat en la ronda de contactes institucionals que l’Associació Catalana de Municipis està mantenint amb els màxims dirigents dels diferents departaments de la Generalitat, per tal d’abordar l’agenda municipalista, amb el nou mandat del món local.