IniciActualitat › L’ACM insisteix a la Taula de partits i en...

L’ACM insisteix a la Taula de partits i entitats contra el racisme en fer una bona acollida als migrants des dels municipis

01 abril de 2019

L’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) ha participat aquest dilluns al matí a la Taula de partits i entitats contra el racisme que s’ha fet al Centre d’Arts Santa Mònica de Barcelona. L’alcalde de Sant Climent de Llobregat i membre del Comitè Executiu de l’ACM, Isidre Sierra, ha participat a la reunió presidida pel president de la Generalitat, Quim Torra, i el conseller de Treball, Chakir el Homrani.

Sierra ha destacat la gran feina que s’està fent per gestionar la migració i ha insistit que “des de l’ACM creiem i apostem de manera clara i determinada per garantir el benestar de les persones que viuen a Catalunya, sense discriminació d’origen i cultura”. Al mateix temps, ha manifestat que cal seguir treballar per “fer una acollida de qualitat, sobretot, des dels municipis i als municipis” i a través “d’una acció coordinada entre tots els nivells administratius”.

L’objectiu de la Taula de diàleg contra el racisme és assolir un acord de país a favor de la convivència. D’aquesta manera els partits i entitats signats de l’acord es comprometen a adreçar un discurs sobre el fet migratori centrat en conèixer els beneficis i la diversitat que comporta; basar opinions i missatges sobre la immigració en dades disponibles i contrastables i no en percepcions subjectives; i abordar els problemes que pugui sorgir al voltant del fet migratori amb responsabilitat.