IniciActualitat › L’ACM i el Consell Comarcal del Maresme im...

L’ACM i el Consell Comarcal del Maresme impulsen una moció per fer front a l'increment dels robatoris

04 març de 2019

El president de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), David Saldoni, i el President del Consell Comarcal del Maresme, Josep Triadó, han presentat aquest dilluns una moció per fer front a l'alarma social que està generant a molts municipis catalans l'increment dels robatoris en habitatges. L'objectiu és trobar solucions pràctiques i penals per afrontar aquesta problemàtica i incrementar la seguretat.

Els alcaldes d'aquesta comarca han denunciat últimament l'augment de robatoris, sobretot, en nuclis disseminats i la sensació d'inseguretat. Es tracta d'una problemàtica que també afecta a altres comarques i que s'ha parlat amb el Departament d'Interior.

Durant la compareixença conjunta entre Saldoni i Triadó, el president de l’ACM ha destacat que “és molt importat poder coordinar-nos per buscar iniciatives i atacar el problema d’inseguretat” alhora que ha assenyalat que hi ha “afectacions per a tothom: els ajuntaments, el govern de la Generalitat reforçant efectius amb una atenció prioritària on hi ha més delictes i també té deures l’estat espanyol en referència al codi penal”. El President del Consell Comarcal del Maresme, Josep Triadó ha assegurat que “per combatre els robatoris hem intentat incrementar la plantilla de la policia local, hi ha municipis que han implementat càmeres detectores de matrícules i també hi ha municipis que han implementat la figura del sereno“ així com també assenyalava que “hi ha un aspecte bàsic que depèn del congrés que és la llei i el codi penal que s’aplica en aquest tipus de delicte, en robatoris amb força sense violència”

Podeu descarregar la moció aquí