IniciActualitat › L’ACM participa en el Primer Congrés de l...

L’ACM participa en el Primer Congrés de la Gestió Pública del Servei d’Aigua destacant la importància de fer-ne un bon ús

acm participa primer congres gestio pública aigua
24 novembre de 2021

L'Associació Catalana de Municipis ha participat en el Primer Congrés de la Gestió Pública del Servei de l'Aigua, que està tenint lloc els dies 24 i 25 de novembre a Terrassa. La jornada s'ha organitzat en col·laboració amb l'Associació de Municipis i Entitats per l'Aigua Pública i els Ajuntaments de Terrassa i Barcelona.

El president de l'ACM, Lluís Soler, ha participat en l'acte d'inauguració i ha posat en relleu les tres grans prioritats del municipalisme català en l'àmbit de l'aigua i la seva gestió i abastament. Per una banda, ha assenyalat la importància de "garantir l'accés universal a l'aigua de qualitat, en especial pel que fa a la lluita contra la pobresa energètica i de recursos". Per l'altra, "garantir el subministrament actual i de futur a tots els pobles i ciutats, abordant l'acció climàtica i la resiliència davant els efectes del canvi climàtic i les sequeres. Parlar d'aigua és parlar de canvi climàtic". Finalment, ha destacat que cal "vetllar per una bona gestió i reaprofitament de l'aigua, que hem de fer compatible amb l'activitat econòmica i el primer sector, i apostant per l'economia circular".

Soler també ha assenyalat la importància de la cita, com un espai on "intercanviar idees i models, debatre i millorar en la gestió d'un bé tan preuat, necessari i escàs com és l'aigua".

En representació de l'ACM, també hi participarà Sergi Pedret, vicepresident de Territori i Sostenibilitat de l'ACM, que serà un dels ponents de l'acte de cloenda.

El programa del congrés inclou conferències i taules rodones per posar en valor la gestió pública de l'aigua i prendre consciència de les seves potencialitats davant d'administracions, institucions i altres actors. Està dirigit a personal tècnic, gestor, polític, acadèmic i a entitats que duguin a terme tasques relacionades amb el sector públic de l'aigua. Per aquest motiu, l'altre objectiu de les jornades és reforçar llaços i crear sinergies entre els principals actors del sector i fomentar la interrelació, coneixença i intercanvi tècnic entre actors i gestors.