IniciActualitat › L’ACM selecciona els municipis que partici...

L’ACM selecciona els municipis que participaran en el projecte per a l’elaboració de plans d’integritat a l’administració local

10 maig de 2019

L’Associació Catalana de Municipis, en col·laboració amb l’Oficina Antifrau de Catalunya, ha iniciat un projecte per l’elaboració de plans d’integritat a l’administració local, com a base d’una futura Compliance al sector públic, i amb l’objectiu de fomentar la cultura de la integritat i la probitat institucional a l’administració local.

Durant el mes d’abril l’ACM va fer una convocatòria pública per tal que tots els municipis de Catalunya que estiguessin interessats en participar en el projecte presentessin les seves candidatures. D’acord amb les bases de la convocatòria, entre totes les candidatures presentades s’han seleccionat 2 municipis de menys de 5.000 habitants i 2 municipis de més de 5.000 habitants. Els municipis seleccionats han estat:

  • Vilobí d’Onyar
  • Sant Hipòlit de Voltregà
  • Mollet del Vallès
  • Terrassa

El projecte té per objectiu elaborar una guia d’autocompliment per als municipis de menys de 5.000 habitants que els permeti, en base a uns indicadors comuns i estandarditzats, avaluar la integritat del seu consistori i adoptar les mesures de prevenció de la corrupció en base a les recomanacions que es defineixin en aquesta guia. Per als municipis de més de 5.000 habitants es preveu la elaboració de plans d’integritat a mida de cada consistori, que incloguin les fases de diagnosi, formació i sensibilització, implementació i avaluació.

En el següent enllaç es pot descarregar l’acta de la reunió de la Comissió de Seguiment del projecte per a l’elaboració de plans d’integritat: ACTA