IniciActualitat › El Comitè Executiu de l’ACM aprova un man...

El Comitè Executiu de l’ACM aprova un manifest per commemorar els 40 anys d’ajuntaments democràtics

02 abril de 2019

El Comitè Executiu de l’ACM ha celebrat aquest dimarts 2 d’abril al migdia l’última sessió del mandat municipal. La reunió, que ha tingut lloc a les instal·lacions de l’associació municipalista, ha reunit una trentena d’alcaldes i alcaldesses i ha servit per consensuar un manifest commemoratiu dels 40 anys d’ajuntaments democràtics. Precisament dimecres 3 d’abril es compleixen 4 dècades de la celebració de les primeres eleccions municipals de la democràcia moderna.

En aquest manifest, l’ACM posa en valor la gran tasca realitzada pels electes i tècnics locals per millorar la qualitat de vida dels ciutadans i dels municipis catalans. Així destaca que “fa 40 anys tot estava per fer. Els nostres pobles i ciutats tenien unes carències importants, calia començar de nou a construir uns municipis posant les persones al centre de les polítiques”.

El manifest també reivindica la voluntat de servei dels ens locals que han assumit competències que no els corresponien ni anaven acompanyades del finançament corresponent i destaca la voluntat de mantenir el paper central en el futur: “Apostem per una administració local forta, amb recursos suficients i justos, amb capacitats grans, i amb competències que permetin seguir mantenint aquest alt nivell d’exigència en els serveis que prestem als nostres veïns i veïnes. Reivindiquem la nostra fortalesa, la nostra feina i el nostre esforç constant perquè a través de l’administració local contribuïm de forma decisiva a tenir un territori més cohesionat, uns municipis més vius i dinàmics”.

El manifest, que es farà arribar a tots els ajuntaments i ens locals catalans, planteja la necessitat de seguir amb la mateixa vocació, esforç i perseverança per afrontar els reptes del futur des de la proximitat.

MANIFEST de commemoració dels 40 anys d'ajuntaments democràtics