IniciActualitat › Completem el segon torn de formació als rep...

Completem el segon torn de formació als representants de les empreses adjudicatàries del nou servei d'auditoria pública i control financer dels ens locals

11 febrer de 2020

L'Espai Francesca Bonnemaison ha acollit aquest dimarts la primera sessió del segon torn de formació adreçada als representants de les empreses adjudicatàries que prestaran el nou servei d'auditoria de la Central de Compres de l'ACM. Més d'un centenar de persones han assistit a la primera de les dues sessions previstes entre aquest dimarts i dimecres per posar les bases del nou servei d'auditoria pública i control financer de subvencions que aquesta setmana la Central de Compres posa a disposició dels ens locals associats.

Aquest nou Acord marc preveu ajudar als ens locals i als ens depenents en les seves actuacions d'auditoria pública. Es tracta del quinzè producte i servei que posa a disposició la Central de Compres de manera agregada.

El responsable de formació i anterior responsable del Gabinet d'estudis de l'ACM, Carles Bassaganya, ha exposat el funcionament de la Central de Compres, on més de 1.200 ens ja fan ús, de com a mínim un dels 14 productes i serveis disponibles. La tècnica de l'Àrea d'Estudis i Contractació de l'ACM, Gemma Cateura, ha explicat el funcionament del nou Acord marc, la interrelació amb els ens locals i les seves peculiaritats amb la voluntat d'oferir un servei de major qualitat i adaptat a les necessitats de l'administració local.

També han intervinut Ernest Ruiz, viceinterventor de la Diputació de Girona, i José Fernando, interventor general de l'Ajuntament de Tarragona, que han destacat les relacions dels auditors amb l'òrgan interventor i les principals característiques de l'auditoria de compliment.

L'ACM, a través del Consorci Català de Desenvolupament Local (CCDL) i d'acord amb la Llei de Contractació del Sector Públic, va preveure incorporar criteris socials per afavorir la formació del personal adscrit a l'execució dels contractes basats en aquest nou Acord marc.