IniciActualitat › David Saldoni destaca el treball conjunt i l...

David Saldoni destaca el treball conjunt i l'esforç compartit del municipalisme a la trobada d'alcaldes i alcaldesses, organitzada per Alcaldes.eu

06 maig de 2019

El Born Centre de Cultura i Memòria ha acollit aquest dilluns 6 de maig la Trobada-dinar d'alcaldes i alcaldesses 2019, organitzada per la plataforma transmèdia Alcaldes.eu. Es tractava de l'habitual acte de final de mandat muncipal com a reconeixement per aquells que conclouen la seva etapa i com a espai de debat per als que es presenten a les eleccions municipals del 26 de maig.

A la trobada hi ha participat el president de l'ACM i alcalde de Sallent, David Saldoni, que ha remarcat que "les entitats municipalistes som aquí per intentar construir quelcom més que la individualitat de cada un dels pobles i ciutats. Cada municipi té una responsabilitat pròpia i uns objectius diferents, però hem de reivindicar la feina de la col·lectivitat. El municipalisme és la feina que fan el conjunt dels municipis. I hem de saber evolucionar moltes de les feines que hem fet a les noves maneres de fer. A ser capaços de poder imaginar com hauran de ser els municipis del futur i el municipalisme del futur, de ben segur, ens reclamarà a tots plegats el treball conjunt, l'esforç compartit, saber treballar amb complicitats amb altres pobles, amb el conjunt de les comarques i territori perquè Catalunya és un país petit amb diversitats municipals molt àmplies, però si les sabem aprofitar podem fer grans coses".

També ha tingut un reconeixement pels alcaldes i alcaldesses que no es tornen a presentar, destacant l'esforç i el treball realitzat: "Formem una anella més, cada un de nosaltres, d'un país que vol escollir els seus representants per construir pobles i ciutats de qualitat. Perquè no hi ha res millor que voler dedicar uns anys de la teva vida i poder-ho fer amb la complicitat, col·laboració i implicació del conjunt de la ciutadania".

L'acte s'ha iniciat amb la tradicional foto de família. A la Trobada també hi eren presents representants de les quatre capitals catalanes, de les quatre diputacions, així com responsables de política local del Govern de la Generalitat. Ha servit també per lliurar reconeixements a alcaldes i alcaldesses que posen el punt i final a la seva dedicació a la política municipal.