IniciActualitat › Una delegació municipalista del Senegal vis...

Una delegació municipalista del Senegal visita la seu de l'ACM

16 setembre de 2021

Representants del món local del Senegal han visitat aquest dijous 16 de setembre la seu de l'Associació Catalana de Municipis. La trobada ha servit per intercanviar impressions i conèixer la realitat municipalista del país africà, així com explicar la realitat territorial de Catalunya i els serveis i tasques que realitza l'ACM en benefici dels ens locals.

El president de l'ACM, Lluís Soler, i la secretària general, Joana Ortega, han estat els encarregats de rebre la delegació senegalesa i explicar-los el dia a dia de l'entitat municipalista. Des de l'ACM s'ha posat de relleu la importància d’establir connexions i vies de col·laboració entre Catalunya i Senegal, sobretot a nivell local. Acompanyats pel president de la Coordinadora d’Associacions Senegaleses a Catalunya, hi havia diferents representants del món local, el president de la cambra de comerç de Matam i un representant de la diàspora al Consell Econòmic, Social i Ambiental del Senegal.

A la part final, els representants senegalesos han signat el llibre d'honor de l'ACM i han rebut un obsequi per agrair la seva visita.

A la trobada també hi han participat representants dels ajuntaments de Vic i Lleida que, a través del Consell Assessor de Projecció Exterior, estan desenvolupant projectes de col·laboració amb el Senegal. La visita de la delegació senegalesa estava motivada per un programa d'intercanvi amb la Generalitat de Catalunya amb el Senegal, que propicia que diverses associacions puguin visitar el nostre país a través de la Coordinadora d’Associacions Senegaleses a Catalunya, que es va interessar en poder visitar l'ACM.