IniciActualitat › El Seminari d'oratòria i comunicació ...

El Seminari d'oratòria i comunicació per a electes locals inicia ja la 7a edició

04 octubre de 2021

La secretària general de l'ACM, Joana Ortega, va inaugurar aquest dilluns 4 d'octubre la 7a edició del Seminari d'oratòria i comunicació, que la Fundació Aula d'Alts Estudis d'Electes (FAAEE) posa a disposició de tots els càrrecs electes del país. Aquesta acció informativa ha tingut una gran acollida i des del juny de 2020 ja se n'havien fet sis edicions en format no presencial, amb més de 300 electes formats.

La secretària general Joana Ortega en la inauguració va destacar que "ha estat un repte adaptar el seminari al format telemàtic". I va afegir que és un seminari que "incideix en els aspectes que són clau i molt útils per donar eines per al dia a dia i millorar la capacitat dels electes". Ortega també va explicar que "la paraula és la nostra eina i la manera d'explicar les coses que volem fer i estem fent", sobretot en l'àmbit de la política. 

La primera sessió formativa va anar a càrrec de Josep Maria Castellà, professor i degà de la Facultat d'Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra especialitzat en qüestions de discurs, oratòria i llengua oral, que va parlar d'"Autconsciència, personalitat i nervis en la comunicació". Castellà va destacar, entre d'altres coses, que un dels aspectes que pot influir en una bona comunicació és la personalitat "perquè és el que es mostra i forma part del missatge". En la segona sessió del primer dia, la periodista Begoá Floria, va parlar de comunicar en temps d'infoxicació.

En aquesta 7a edició hi prenen part una quarantena d'electes locals de diferents punts del país. A causa de l'èxit de les inscripcions, es va ampliar l'aforament de les aules virtuals d'aquest seminari. Entre els electes que es formen hi ha 11 alcaldies, i electes tant de l'egquip de govern com de l'oposició i de diferentes sensibilitats polítiques. En total es faran quatre sessions els dilluns a la tarda fins al 25 d'octubre amb un total de 16 hores lectives.