IniciActualitat › Encetem el procés participatiu de la Conven...

Encetem el procés participatiu de la Convenció Municipalista per definir el futur món local

11 abril de 2016

El proper 22 d'abril s'inicia oficialment el procés participatiu de la Convenció Municipalista, organitzada per l'Associació Catalana de Municipis. Aquesta iniciativa pretén definir el futur del món local i la seva governança a partir d'un procés de reflexió i debat amb la participació d'alcaldes i electes locals.Fins ara s'ha elaborat un document a partir de les conclusions extretes d'un qüestionari sobre l'actualitat i les perspectives del municipalisme català realitzat des de la Comissió Executiva de l'ACM. També s'han realitzat trobades-dinar amb alcaldes i regidors de tot el territori per ampliar el debat.

La següent fase són les sessions temàtiques que centraran el debat en sis àmbits per definir el full de ruta del món local. L'objectiu és identificar els reptes més importants del municipalisme. Les sessions s'inicien el 22 d'abril amb la primera centrada en la Transparència, la Qualitat Democràtica i la Regeneració Política. La programació de les sessions és la següent:

- 22 abril: Transparència, qualitat democràtica i regeneració política

- 29 abril: Model territorial

- 6 maig: Competències locals

- 13 maig: Governança local

- 20 maig: Finances Locals

- 27 maig: Gestió, control i personal local

Totes les sessions seran participatives i moderades pels periodistes Jofre Llombart, Marina Llansana i Pere Mas. Tindran lloc a les Cotxeres del Palau Robert de les 12 del migdia a 2/4 de 3 de la tarda.

Per participar-hi cal inscriure's a la jornada corresponent a través d'aquest enllaç. Podeu trobar la informació de la Convenció Municipalista en l'apartat de la nostra web.