IniciActualitat › Encetem el Seminari sobre consells comarcals...

Encetem el Seminari sobre consells comarcals parlant de contractació administrativa

29 abril de 2019

La tercera edició del Seminari d'actualització dedicat als Consells Comarcals s'ha posat en marxa aquest dilluns amb una primera sessió centrada en la contractació administrativa. Aquesta proposta formativa s'allargarà fins a finals d'any.

A la inauguració, el president del Fòrum Comarcal de l'ACM i alcalde de Palol de Revardit, Jordi Xargay, ha destacat que els consells comarcals "hem de donar bons serveis perquè la gent vulgui viure al territori" i ha afegit que "a l'administració cada vegada ens exigeixen més i això requereix de gent més ben preparada per poder complir amb la legislació i per donar serveis a l'alçada".

Una trentena de persones han assisit a la primera sessió que ha començat amb una intervenció del secretari general de l'Ajuntament de Tarragona i professor associat de dret administratiu de la URV, Joan Anton Font. La ponència s'ha centrat en el contracte de concessió de serveis. Abans, però, ha destacat que els consells comarcals "són una peça bàsica per a l'equilibri territorial perquè hi ha municipis molt petits que no tenen eines".

Al llarg de la jornada també s'ha parlat del recurs especial en matèria de contractació a càrrec de la presidenta del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic, Neus Colet, i tractant el tema dels contractes menors de la mà d'Àlex Tarraja, dels Serveis Jurídics de l'ACM.

El seminari pretén actualitzar coneixements als treballadors dels ens comarcals per tal de ser més eficaços i àgils en la seva activitat diària. Al mateix temps, busca potenciar el paper i rol dels consells comarcals com a entitat de segon grau que permet vertebrar el país i potenciar la capacitat de gestió dels municipis més petits. Per aquest motiu, la formació i especialització dels treballadors comarcals permet millorar les tasques d'assistència tècnica, jurídica i econòmica que es dona als municipis perquè puguin prestar els serveis obligatoris tant si són de la seva competència com si no estan obligats a prestar-los.

Les properes sessions són les següents i encara hi ha la possibilitat d'inscriure's-hi:

2a sessió 27 de maig Control econòmic i financer

3a sessió 1 de juliol Serveis socials

4a sessió 30 de setembre Protecció de dades

5a sessió 28 d’octubre Accés a la informació

6a sessió 25 de novembre Desenvolupament sostenible 2030