IniciActualitat › Exposem l'agenda municipalista a les co...

Exposem l'agenda municipalista a les conselleres de Cultura i Drets Socials per sumar sinergies per la reactivació cultural i social

15 juliol de 2021

L'ACM segueix amb la ronda de trobades amb els màxims responsables del Govern català. Després de la trobada d'aquest dimecres amb el president de la Generalitat, aquest dijous al matí una delegació de l'ACM s'ha reunit amb la Consellera de Cultura i la Consellera de Drets Socials.

El president de l'ACM, Lluís Soler, la secretària general, Joana Ortega, i la vicepresidenta d'Atenció a les Persones i alcaldessa de Maçanet de Cabrenys, Mercè Bosch, s'han reunit amb la consellera de Cultura, Natàlia Garriga. La reunió ha servit per abordar qüestions com l'impuls de l'àmbit cultural després de la pandèmia i com afrontar la seva reactivació des dels municipis. També s'han comentat les noves mesures prevenitves i per aturar contagis de la Covid-19. 

Tot seguit, la trobada s'ha fet amb la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, amb qui s'han comentat aspectes relatius a l'atenció a les persones grans, com fomentar la igualtat d'oportunitats i també el suport als joves i les dinàmiques necessàries per garantir el seu accés al món laboral. També s'ha parlat dels serveis socials municipals i les seves necessitats davant l'increment de demanda arran de la pandèmia i preveient un increment de persones amb risc d'exclusió social.

Les trobades s'emmarquen en els contactes de l'ACM amb el Govern català, que es van iniciar amb el conseller d'Educació, amb la voluntat de mantenir sinergies constants per buscar accions col·laboratives que ajudin a afrontar la reactivació socioeconòmica.