IniciActualitat › El Fòrum de Joves Electes debat propostes e...

El Fòrum de Joves Electes debat propostes en clau juvenil a l‘Agenda Rural de Catalunya

25 març de 2021

El Fòrum de Joves Electes es va reunir aquest dimecres 24 de març en una jornada de treball centrada en l’Agenda Rural de Catalunya amb la voluntat d’aportar propostes amb una visió dels i les joves i responsables de joventut del país.

Presidida per l'alcalde de Fonollosa i president del Fòrum de Joves Electes, Eloi Hernàndez, aquest va explicar el projecte de l’Agenda Rural i les diferents fases de participació del document incial, juntament amb la tècnica de l'Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA),Judith Saus. La jornada de treball, que es va realitzar a través de videoconferència, va servir per plantejar les fortaleses i les febleses del territori, i els valors a destacar per dinamitzar i potenciar el territori rural. Així, també es van presenta els 8 eixos estratègics per desenvolupar a través de l’Agenda Rural de Catalunya.

Concretament, es van fer quatre tallers de participació online per identificar les barreres associades a cada tema i acompanyats amb un debat per fer propostes que puguin trencar aquestes barreres. Així, es van exposar reptes com el demogràfic, la transició ecològica, el territori connectat o la innovació i dinamització social i econòmica.

Finalment es van compartir experiències que s’estan aplicant al territori amb resultats prometedors per solucionar algunes de les problemàtiques que presenta el món rural.

Els participants a la jornada de treball van agrair, sobretot, la possibilitat de debatre i participar de l’agenda des de la perspectiva dels i les joves.