IniciActualitat › El Fòrum de Joves Electes s'implica en...

El Fòrum de Joves Electes s'implica en el procés per a preparar el proper Congrés de Joventut de Catalunya

28 abril de 2021

Aquest dimecres 28 d'abril el president del Fòrum de Joves Electes de l'ACM i alcalde de Fonollosa, Eloi Hernàndez, ha participat a la presentació del procés per a un nou Congrés de Joventut.

Aquest nou Congrés està previst celebrar durant el mes d'octubre i abans està vinculat a un procés participatiu que pretén fer un salt endavant en les polítiques de jovenutat per adaptar-les a les noves realitats juvenils i organitzatives. En aquest sentit, Eloi Hernàndez, ha fet una crida perquè els i les joves participin en la redifinició del Pla de Joventut de Catalunya i el proper Congrés. També ha reivindicat el paper dels joves, sovint criminalitzat, "per demostrar que els joves portem i construïm el futur".

Abans de la celebració del Congrés de Joventut i la redacció d'un nou Pla s'establirant espais de treball i grups motor amb la participació de diversos agents del món juvenil. Així, es preveu afrontar reptes com la transversalitat de les polítiques de joventut, donar visibilitat al talent juvenil o ser partícips en la sostenibilitat ecològica i la transformació digital.

La presentació del procés participatiu s'ha fet a la Nau Bostik de Barcelona, amb la participació de la directora general de Joventut, Laia Girós, el director de l'Agència Catalana de Joventut, Cesc Poch, i representants de les entitats municipalistes.

El col·lectiu Majara Sutdio ha pintat un mural evocatiu del moment actual de la joventut, durant la presentació en directe per les xarxes socials.