IniciActualitat › Iniciem la 5a edició del Postgrau en contra...

Iniciem la 5a edició del Postgrau en contractació administrativa dels ens locals

17 novembre de 2020

L'ACM, a través de l'Àrea de Formació, Publicacions i Estudis, ha posat en marxa aquest dimarts 17 de novembre la 5a edició del Postgrau en contractació administrativa dels ens locals. Aquesta acció formativa es farà en format semipresencial i només tornarà a les aules quan les autoritats sanitàries assegurin que es pot fer amb totes les mesures sanitàries i de seguretat adients.

El president de l'ACM, Lluís Soler, ha fet la inauguració oficial del Postgrau en la primera sessió. Soler ha destacat la vessant formativa de l'Associació, un dels pilars de l'entitat municpalistea per tal de dotar d'eines i nous coneixements al personal tècnic i administratiu de les administracions locals. També ha manifestat que "amb les eines de contractació pública podem servir millor a la ciutadania, atendre les seves demandes, preocupacions i propostes, aportant el segell de qualitat del municipalisme". També ha intervingut la Mercè Corretja, de la Direcció General de Contractació Pública de la Generalitat de Catalunya.

En aquesta 5a edició hi cursaran un total de 30 alumnes. L'objectiu que persegueix el Postgrau en contractació administrativa és analitzar els diferents procediments de contractació administrativa de les administracions públiques, l'aplicació del Text Refós de la Llei de Contractes del Sector Públic i el sistema normatiu jurídic públic que regula la matèria contractual de béns, obres i serveis a Catalunya. El Postgrau també pretén dotar de coneixements per millorar i modernitzar els processos de contractació administrativa.

Amb la posada en marxa d'aquest Postgrau l'ACM inicia el conjunt d'accions formatives d'educació superior destinades a electes locals i treballadors de l’administració local. En aquest sentit, dimecres es posa en marxa la 3a edició del Postgrau en gestió pública de la seguretat local. A finals de novembre també es posarà en marxa la 6a edició del Postgrau en gestió de personal al servei dels ens locals. Al mes de desembre està previst iniciar la primera edició del Postgrau en gestió i promoció dels actius locals.

També està previst que properament s'iniciïn, destinat només a electes locals, noves edicions del Màster en Govern Local per a la demarcació de Barcelona i de Tarragona, i la 4a edició del Postgrau en Lideratge i Governança Local.