IniciActualitat › Joaquim Colomer, president del Consell Comar...

Joaquim Colomer, president del Consell Comarcal del Ripollès, és escollit nou president del Fòrum Comarcal de l’ACM

12 desembre de 2019
  • Joaquim Colomer: “Els consells comarcals han de ser claus perquè tots els municipis puguin donar els serveis que es mereixen, independentment de la seva dimensió i situació geogràfica”

  • Lluís Soler: “Tenim el repte de treballar junts per l’agenda municipalista del país: lluitar contra l’emergència climàtica i millorar la qualitat de vida i la prosperitat a tots els pobles i ciutats de Catalunya”

El president del Consell Comarcal del Ripollès, Joaquim Colomer, és el nou president del Fòrum Comarcal de l’ACM. Colomer ha estat escollit en el marc de l’Assemblea de l’òrgan celebrada a la seu de l’ACM aquest dijous al migdia.
 
Colomer assumeix el nou repte, substituint Jordi Xargay, alcalde de Palol de Revardit i expresident del Consell Comarcal del Pla de l’Estany que ho era des del 2008. El nou president ha dit que “és un honor” presidir l’òrgan i es marca com a objectiu treballar pels interessos dels consells comarcals i situar aquesta administració supramunicipal com a ens fonamental per donar suport als municipis petits de Catalunya. “Han de ser claus perquè tots els municipis puguin donar els serveis que es mereixen, independentment de la seva dimensió i situació geogràfica”, ha dit. Així mateix, ha defensat la tasca dels ens comarcals: “Han de ser la millor eina pels ajuntaments i abordar les problemàtiques dels consells comarcals de forma conjunta”. La junta directiva del Fòrum Comarcal compta amb representants de totes les vegueries catalanes i les formacions polítiques. En formen part el president del Consell Comarcal de l’Alt Camp, Joan Maria Sanahuja; del Vallès Oriental, Francesc Colomé;  de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim; del Maresme, Damià del Clot; de l’Alt Penedès,  Xavier Lluch; del Solsonès,  Sara Alarcón, i de l’Alt Urgell, Miquel Sala.
 
El president sortint, Jordi Xargay, ha destacat que “ha estat un honor representar l’ACM i el Fòrum Comarcal” i “he pogut conèixer el que és el país amb l’objectiu que al Fòrum hi fossin tots els consells comarcals i fossin una eina de proximitat, per conèixer el territori i permetre que els municipis petits puguin tirar endavant”.
 
El president de l’ACM, Lluís Soler, ha manifestat que els consells comarcals són una eina imprescindible per a l’equilibri territorial. "Sense els consells comarcals, molts municipis petits no podrien assumir tots els serveis que ofereixen als ciutadans. Són uns òrgans de vertebració indispensables en la majoria de comarques, que coordinen molts serveis i moltes polítiques en àmbits tan importants com la joventut, la recollida de residus, els serveis socials o l’educació”.

En aquesta línia, Soler ha recordat els principals reptes de l’agenda municipalista: “el nostre és un repte compartit, per lluitar contra l’emergència climàtica, millorar la qualitat de vida i fomentar la prosperitat a tots els pobles i ciutats de Catalunya. O el què és el mateix, garantir la igualtat i l’equilibri territorial”.
 
L’Assemblea del Fòrum Comarcal ha comptat també amb la presència de la consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Budó, qui ha destacat que “no només serveixen per vertebrar institucionalment el territori, sinó que, atesa la diversitat dels nostres municipis amb un 63% que tenen menys de 2.000 habitants, els consells comarcals heu assumit també el paper de prestadors de serveis per garantir l’accés dels ciutadans a uns serveis amb uns estàndards de qualitat”.
 
L’assemblea ha comptat amb una trentena de presidents de consells comarcals de tot Catalunya. El Fòrum Comarcal de l’ACM va ser creat el 1993 com a òrgan que agrupa tots els consells comarcals catalans i representa els seus interessos a tots els nivells, treballar per garantir l’equilibri territorial i enfortir el municipalisme arreu del país.

ÀLBUM FOTOGRÀFIC FLICKR

Localització